נייר אלומניום

דיון מתוך פורום  בטיחות גהות ואיכות

08/10/2005 | 18:17 | מאת: מעיין

שלום רב בבקשה ד"ר קויפמן, האם אסור להשתמש בנייר אלומניום באפייה כגון לעטוף דג או תפו"א??? שמעתי שזה פולט חומרים מסוכנים והרי אנו משתמשים בנייר זה שנים יום יום... מה יהיה גרמנו נזק? בתודה מראש , מודאגת...

22/10/2005 | 20:41 | מאת: מיקי

כל מתכת שהינה סגסוגת פולטת חומרים כתוצאה מחימום, ולכן לכל מתכת יש את נקודת החימום המקסימלית המותרת כדי למנוע מצב שבו עליה מנקודת חימום זו תגרום לשחרור החומרים והתפרקותם. לכן שימוש בנייר אלומינים הינו חד פעמי ובאפיה בתנור אין לך כל בעיה, בשימוש באלומיניום באש כמו בל"ג בעומר למשל יש סיכון שתהיה פליטה של חומרים כתוצאה מהטמפ' הגבוה שנוצרת בשריפה.

25/10/2005 | 00:13 | מאת: *חבר

לא מדויק! א. לא שייך לסגסוגת, מתכות מתנדפות בטמפרטורה מסוימת-בדרך כלל מאד גבוהה ולא רלוונטית לבישול כמו שכתבת. ב. התפרקות של מתכת בתנאי בישול היא בעיקר כתוצאה מהמסה בחומצות המצויות במזון. לא צריל להתיך או לנדף את המתכת כדי שתחדור למזון, קצת מיץ לימון או חומץ עושה זאת יותר טוב. אמנם אני לא בטוח שבסיכומו של דבר האלומניום גורם לנזק אבל מי שחושש ממנו כדאי שידע שאין לבשל מזון חומצי בכלי אלומיניום, חומצי הכוונה למיצי פירות, חומץ וכדו' לזה לא צריך חומצה "של כימאים" רואים זאת היטב כי אחרי הבישול הכלי יוצא מבריק מאד! לא הייתי חושש לכסות תבניות בנייר אלומיניום או אפילו מגע במזון שאינו חומצי.

מנהל פורום בטיחות גהות ואיכות