צבעי מים וגועש

דיון מתוך פורום  בטיחות גהות ואיכות

30/09/2005 | 19:43 | מאת: חגית

הבת שלי בת 3 שנים אוהבת לצייר בצבעי מים וגועש היום היא פתאום הכניסה לפה גושי צבע.אני מאוד בלחץ ולא מוצאת הוראות בטיחות ושימוש של הצבעים האלו. באם היא בלעה צבע האים זה רעיל,האם יתחילו בקרוב תופעות כלשהם. מבקשת תשובה מוסמכת בהקדם.

30/09/2005 | 20:51 | מאת: א

חגית, אינני יודעת אם צבעי גואש הם רעילים. תנסי לשאול במרכז לרעלים וחומרים מסוכנים בבית החולים רמב"ם, יש שם מענה 24 שעות, בטלפון 04-8541900 או שתתקשרי למוקד רפואי כלשהו א

30/09/2005 | 22:02 | מאת: איתן חנני

חגית שלום צבעי גואש הם צבעים על בסיס מים אבל לפעמים משתמשים בכמות נמוכה של אבקות תחמוצות כמו קובלט, מנגן אבץ וקדמיום ליצירת פיגמנטים. ההמלצה להתקשר למרכז המידע לרעלים בבי"ח רמב"ם היא נכונה ו- כמובן שחשוב שרופא יראה ויבדוק אותה. כנסי לכל מנוע חיפוש והקלידי gouache paint safety instructions להרחבת מיידע. הרבה בריאות ושנה נהדרת.

30/09/2005 | 22:40 | מאת: חגית

תודה לכולם.עברו כבר 8 שעות מאז שהילדה בלעה את הצבע התיעצתי עם רופא הילדים.נראה שאין סיבה לדאגה אם הילדה לא מפתחת תופעות חריגות. שנה טובה לכולם

מנהל פורום בטיחות גהות ואיכות