גלאי דליפות גז בישול ועשן

דיון מתוך פורום  בטיחות גהות ואיכות

17/09/2005 | 19:13 | מאת: זיו צח

האם קיים גלאי שיכול לגלות גם דליפת גז בישול וגם דליפת עשן כתוצאה משריפה אני מחפש גלאי כזה כדי להתקין במטבח ובסלון ובחדרי השינה אם יש היכן ניתן לקנות כזה?

17/09/2005 | 19:49 | מאת: איתן חנני

זיו שלום רב, לא ידוע לי על גלאי שיודע לעשות את שתי הפעולות (גילוי חום ועשן + גילוי דליפת גז) יחדיו. כידוע לך חום ועשן עולים כלפי מעלה ולכן גלאים אלה מותקנים בד"כ בתקרה או במקומות גבוהים. מאידך גז הבישול כבד מהאוויר ומתרכז בד"כ במקומות נמוכים, ישנם כמה סוגי גלאים כ"א מהם עובד על עיקרון אחר (הפרשי לחצים בצנרת - מותקן ע"י הברז הראשי בתוך הבית או קרוב לברז של מרכזיית הגז, גלאי ריכוז גז גבוה באוויר - מותקן בד"כ במקומות נמוכים קרוב לצרכן הגז (תנור וכד')) - רצוי לפנות לחב' הגז אשר מספקת לך את השרות לגבי גלאי כזה.

מנהל פורום בטיחות גהות ואיכות