המלטות מבתים גבוהים בעת שריפה

דיון מתוך פורום  בטיחות גהות ואיכות

16/09/2005 | 10:38 | מאת: אהרון מימון

אתמול בתכנית רדיו שמעתי על פטנט ישראלי שכבר מיוצא לחול ושגרירויות ישראל בחול כבר רכשו. להבנתי מדובר בכבל עם סלסלת נשיאה שנימצא בכל קומה בביניין גבוהה צמוד לחלון ומחובר לרצפה בעת חירום אנשים יכולים להחלץ ולרדת בעזרת חבלים כשהם נישאים בסלסלה. מה ידוע לכם על הפטנט,היכן ניתן לרוכשו,האם יש מכשירים דומים נוספים שניתן לרכוש אני כראש ועד בית גבה קומות רוצה להציע את זה לכל הדיירים שלנו.

16/09/2005 | 11:51 | מאת: צביקקה גרינברג

http://www.ames-1.com/

17/09/2005 | 10:39 | מאת: זיו

לדעתי כדאי שבכל בית יהיה גליל חבל עבה שיאוכסן בקרבת חלון שבו אין סורגים יש למצוא רהיט כבד שאליו אפשר לקשור את החבל בעת חירום: שריפה רעידת אדמה וכו..ואז נעזרים בחבל כדי לרדת מהביניין ברור שדרך זו עצמה מסוכנת כי אפשר להחליק מהחבל,ומי שמעדיף להשתמש בה רצוי שיהיה בעל כושר פיסי טוב. ולכן מעניין כיצד פועל המתקן עם סל הנשיאה שהוא בודאי טוב גם לאנשים קשישים ואנשים ללא כושר פיסי.

17/09/2005 | 15:22 | מאת: צביקה גרינברג

אל תרד מהחבל

17/09/2005 | 17:34 | מאת: למה

למה לא לרדת מהחבל מה הסיכונים בכך?

17/09/2005 | 23:45 | מאת: *חבר

נראה לך שתרד מהחבל ותשאיר אפילו את חמותך בדירה הבוערת? אימוני ירידה בחבל יגרמו לנפגעים. חוץ מזה החבל עלול להישרף מלשונות אש מדירות תחתונות ויש להרחיקו מהקיר. אז אם אתה ספורטאי וגר לבד במיגדל תשמור לך חבל. במחשבה שניה מה דעתך על בנג'י?

18/09/2005 | 09:31 | מאת: @

לחברי היקר-כרגיל אתה צודק מציג טיעונים נכונים,במיוחד לשונות האש שעלולים לשרוף את החבל בלינק שהציג מנהל הפורום איתן חנני,מראים כבל פלדה-כך שהוא לא יכול להשרף מלשונות אש. אז אולי במקום חבל צריך להחזיק בבית גליל כבל פלדה גמיש-מה דעתך\כם

19/09/2005 | 22:07 | מאת: *חבר זה שורף

ברור שלא ניתן להחליק על כבל פלדה בידיים, צריך לרדת ממנו או על ידי שילשולו או בעזרת מתקן מיוחד. אז אתה יורד בכבל הפלדה----------, חמותך על כתיפיך לשונות אש פורצים מהדירה שלמטה מטגנים לך את ה :- חמותך:-( קופצת מרוב חום אבל הכבל? הכבל נשאר:-). מה דעתך? אז אולי אומגה (מי שזוכר מתנועת הנוער?)

19/09/2005 | 22:28 | מאת: אלון

האם מגדלי התאומים לא קרסו כי הפלדה התחממה וקרסה ואיתה הבנינים? האם כבל פלדה הוא פתרון טוב במקרה של שריפה?

19/09/2005 | 22:37 | מאת: *חבר

אם הכבל ניתך אז האדם מתאייד

17/09/2005 | 20:04 | מאת: איתן חנני

אהרון שלום, למיטב הבנתי אתה מתכוון למוצר אשר פותח ע"י חברת מוסרות אשר נמצאת בנתיבות ונקרא spider rescue. http://www.uai.ca/sales/spiderrescue.htm

17/09/2005 | 20:42 | מאת: אהרון מימון

תודה בדיוק למוצר הזה התכוונתי וכעת מצפייה בתמונות אני מבין כיצד הוא עובד האם הוא כבר נמכר בכמויות לועדי בתים? אל מי פונים לקביעת פגישת יעוץ וקבלת מחירים מתאימים על פי כמות הדירות בכל ביניין.

17/09/2005 | 22:16 | מאת: איתן חנני

לצערי אין לי תשובות... נסה לפנות דרך 144 למפעל בנתיבות או אתר אינטרנט אם יש להם. בהצלחה

מנהל פורום בטיחות גהות ואיכות