אלכוהול 70 אחוז

דיון מתוך פורום  בטיחות גהות ואיכות

13/09/2005 | 17:53 | מאת: זיו צח

בקורס נאמני בטיחות למכשור רפואי הייתה הרצאה בנושא הסיכון הביולוגי והומלץ בפנינו להשתמש באלכוהול 70 אחוז לחיטוי. נאמר שהוא מחטא טוב יותר מאלכוהול 100 אחוז,כיוון שמדובר בתערובת של מים ואלכוהול. אבקש לדעת את ההסבר המדוייק מדוע התערובת טובה יותר לחיטוי. כמו כן אבקש לדעת לגבי מטליות אלכוהול 70 אחוז האם הם מומלצות לניקוי וחיטוי כל מכשיר לפני שאנו נוגעים או מתקנים אותו

14/09/2005 | 00:51 | מאת: *חבר

אלכוהול אבסלוטי יקר באופן לא פרופרציונלי כמו כן עלול להכיל זיהמים כמו בנזן, טולאן, אבק מחומרי יבוש וכו.זאת משום שבזיקוק רגיל לא ניתן לקבל אלכוהול 100%. בהיותו חומר מיבש הוא גורם לשיכבה החיצונית של הריקמה להאטם ואז אינו חודר פנימה ועושה את מלאכת החיטוי. לעומת זאת תערובת אלכוהול מיים חודרת ומתפקדת. חוץ מזה, ככל שאני זוכר אלכוהול 70% הוא חומר חיטוי מיושן ולא משהו ויש טובים ממנו.

14/09/2005 | 14:35 | מאת: זיו

ל * חבר שמחתי לקרוא את תשובתך ואשמח לקרוא גם את תשובות ד"ר קויפמן ומומחים לביולוגייה אם קוראים כאן.

16/09/2005 | 07:10 | מאת: צביקה גרינברג

אלכוהול 70% מים 30% הוא הסף הנמוך ביותר המאפשר מצד אחד חיטוי ומצד שני לא להדלק. טמפ' שיווי המשקל של אלכוהול 70% הוא 21C אם הטמפ' עולה מעל 21C יש סכנה שהתערובת מתחילה להיות דליקה. לכן יש לשים לב במיוחד בבתי חולים שמותר לאחסן את התערובת הזו בתנאי שמערכת מיזוג האוויר פועלת. במקרה והיא נכשלת אנחנו נכנסים למצב בטיחותי מסוכן. לכן כדי לקדם את הבטיחות בשל חשש לכשל מערכת מיזוג האוויר יש לאחסן את האלכוהול 70% בתוך ארון בטיחותי. מותר לשימוש מבחינת החיטוי באלכוהול בריכוז מעל 70% אך אין אישור בטיחות אש לתערובת זו.

16/09/2005 | 15:37 | מאת: *חבר 70%

1. מה זה טמפ' שווי משקל? 2. אלכוהול 70% בוער יפה מאד, אלכוהול 50% בוער באש "קרה" יחסית ומשמש ללהטוטי אש.

17/09/2005 | 02:54 | מאת: צביקה גרינברג

כדי להבעיר אלכוהול 70% צריך לחמם את התערובת. אם הטמפ' תשמר מתחת ל-21C לחץ האדים יהיה נמוך ולא ייצור תערובת נפיצה. תבוא עם ניצוץ ולא תוכל להדליק אותה. כאשר הטמפ' תעלה מעל 21C אפשר להכנס לתחום הנפיצות ואז להדליק ע"י נצוץ. אם % האלכוהול הולך ועולה ומגיע עד 100% אז טמפ' ההבזקה הולכת ויורדת ומגיעה עד מינוס 20C. לכן תוספת המים לתערובת מעלה טמפ' ההבזקה. באופן כללי יש אשלייה של בטיחות ורוב האנשים מרוצים - אבל צריך לדעת אתה הנתון ולהזהר בהתאם.

18/09/2005 | 00:12 | מאת: *חבר FP100

צביקה האם מוכר לך הלינק? http://www.templejc.edu/dept/ems/documents/Presentations/4thSemesterParamedic/HazmatPart1.ppt#27 מי שלא הבין זה לינק שצביקה הביא בפורום השני. או בקיצור: חומר שנקודת ההבזק מתחת ל100 פרנהייט (כ37 צלסיוס) נחשב כדליק.

17/09/2005 | 17:38 | מאת: זיו צח

מההסברים שלך ושל צביקה גרינברג עדיין לא קיבלתי תשובה כיצד התערובת יוצרת אפקט חיטוי טוב יותר משימוש באלכוהול 100 אחוז

18/09/2005 | 00:05 | מאת: *חבר

תערובת אלכוהול מיים מצליחה לחדור את דופן התא ובכך להשמיד אותו. אלכוהול נקי אינו עובר את הדופן. הדופן היא הידרופילית ומעבירה בעיקר מיים וחומרים הנמסים בהם. הכוהל הטהור הינו "שומני" ולא עובר. לגבי הדליקות-גם נקודת הבזק של 21 מעלות נחשבת כנמוכה ואין להתעלם מסכנת הדליקות של התמיסה.

מנהל פורום בטיחות גהות ואיכות