מיתקנים לשתיית מים במוסדות ציבור

דיון מתוך פורום  בטיחות גהות ואיכות

08/02/2005 | 14:14 | מאת: אהרון גרשון

ראיתי שקיימים כמה סוגים של מתקנים כאלו שיש להם פילטרים פנימיים וכאלו שיש מיכל ענק של מים מעליהם ושאלותי הם לגבי המתקנים המחוברים ישירות לברז המקומי-כל כמה זמן יש לדאוג להחלפת הפילטרים.ומי אמור לדאוג להזמין או לבצע את ההחלפה במוסדות ציבור האם יש נוהל מחייב של משרד הבריאות בנושא החשוב הזה?? לגבי המתקנים עם מיכל המים מעליהם-כמה זמן המים יכולים להשאר טריים וראויים לשתייה במיכל הזה..נניח שהוא נמצא חודש מעל המתקן ולא צרכו ממנו מים האם המים נשארים טריים וראויים לשתייה?

מים - הדבר הנפלא שמאפשר חיים. מים אנחנו שותים מכל ברז ולא בהכרח חושבים על היבטים בריאותיים מיוחדים מלבד להרוות את הצמא. במקומות רבים נמצאים מתקנים אשר משמשים את הציבור הרחב. כדי להבטיח את טעם, בטיחות וניקיון המים משתשמים בפילטרים שונים. כל ארגון שהמתקן ברשותו אחראי לתחזוקה שלו. יתכן שהחלפת הפילטר תתבצע על ידי המוסד עצמו, או שיזמין את החברה המתקינה לביצוע ההחלפה. הדבר כמובן תלוי במורכבות ההחלפה ווהסכם עם ספק המתקן. מתקנים שיש עליהם מיכל (מים מינרלים בדרך כלל), מאחר שהמערכת סגורה ואין חדירה של מזהמים (חידקים) פנימה ואין מגע ישיר בין המים לסביבה, אין בעיה לשתות את המים האלה במשך תקופה ארוכה. אם מבחינים בשינוי במים - הופעת עכירות או ירוקת אין לשתות המים. כל זמן שהם צלולים ואין מגע ישיר עם הסביבה אין מניעה לכך. פקודת בריאות העם, 1194 חלק ה1 איכותם התברואית של מים (תיקון: תש"ל) מתיחסת לדרישות משרד הבריאות למי שתיה המסופקים לציבור. סעיף 52ג. (א) לא יספק ספק מי-שתיה שאינם בהתאם לאיכות תברואתית שנקבעה. (ב) לא יחזיק אדם מיתקן מי-שתיה אם אינו בהתאם לתקנה בדבר תקינותו התברואית. ובהמשך התקנה פרוט מלא של דרישות רבות ודרכי בקרה ואכיפה. מקווה שהתשובה לעזר לך ורד

מנהל פורום בטיחות גהות ואיכות