בהמשל לצמחים וחמצן

דיון מתוך פורום  בטיחות גהות ואיכות

27/07/2005 | 12:45 | מאת: נעמה

שלום ברצוני לשאול האם מומלץ לגדל בבית מס' צמחים? האם הם תורמים לחמצן בבית? האם לשים בסלון שני עציצים גדולים? שמעתי שהם מייצרים ומנקים את החמצן בבית , זה נכון? בתודה מראש

לתשובה זו נעזרתי בפרופ' אמנון שוורץ מהפקולטה לחקלאות ברחובות, בתודה. גידול של צמחים בבית, אם הם לא ממש ממש גדולים, אין לה השפעה על מאזן חמצן-פחמן דו-חמצני בבית. השאלה שנשאלת בעקבות השאלה הראשונה היא כאשר מביאים פרחים הביתה או לחולה (ושנהיה כולם בריאים) האם להשאיר הפרחים בחדר בלילה - כן או לא? התשובה היא: אם ריח הפרחים לא מפריע אין שום מניעה להשאיר הפרחים מאחר שהם צורכים כמות קטנה ביותר של חמצן-פחמן דו-חמצני, מאחר שקליטת החומרים תלויה במשקל הצמחים. זר פרחים שוקל בערך חצי קילו עד קילו ואילו אדם שוקל מספר עשרות קילוגרמים, ואם החדר גדול יותר וישנם מספר אנשים צריכת חמצן-פחמן דו-חמצני על ידי הצמחים זניחה. אז כמובן שכדאי לגדל צמחים בבית לאווירה וליופי, ולהביא זר פרחים הביתה, אך אין להם השפעה על ניקיון האוויר.

מנהל פורום בטיחות גהות ואיכות