מבזקי חדשותומאמרים בנושאי בטיחות גיהות ואיכות

דיון מתוך פורום  בטיחות גהות ואיכות

16/07/2005 | 15:51 | מאת: זיו צח

שלום לכולם-בעבר הצעתי שכל מי מיכם שנתקל ברשת במידע-חדשות-על תאונות בנושאי בטיחות וגיהות,שיספר ויעביר לינקים אליהם כאן בפורום. מציע למנהלי הפורום להקים כאן משמאל " ערוץ חדשות בנושאי בטיחות גיהות ואיכות" וכל מי שירצה יוכל להכנס אליו ולהוסיף מידע שנתקל בו ברשת. להלן מבזק מ-y net אוקראינה: הרוג בדליפת חומר רעיל במפעל פועל נהרג ועוד ארבעה נפצעו בדליפה של חומר כימי רעיל במפעל במזרח אוקראינה. כך דיווחו גורמים רשמיים בשירותי החירום במדינה. כ-200 קילוגרם של חומר רעיל, שטרם זוהה בוודאות, דלפו. צוותים מיוחדים הוזעקו לטפל בדליפה ולטהר את האזור. (איי.פי)

22/07/2005 | 09:52 | מאת: זיו

בעיתונות של הבוקר שישי יש כמות רבה יחסית של דווחים על תאונות עבודה,בית,וכמעט התנגשות: לדעתי ניתן לנתח את הממידע וללמוד ממנו ולכן אני מתמצת כאן את האירועים: 1):הפצע "הממאיר" התגלה כרגישות למסיר שומנים-אישה סבלה מפצע גדול באזור השד שהתפתח עד לכדי נמק. הרופאים חשדו שמדובר בגידול מאיר והפנו אותה לממוגרפייה ולביופסיה. עירנות של אחות ושאלות ששאלה את האישה הובילו להבנה שהפצע החל בסמוך לחג הפסח ומכאן למסקנה שהאישה השתמשה בחומר מסיר שומנים מהכיריים והוא השפריץ עלייה ולכן היא נפגעה. 2) פועל בניין התחשמל : פועל שעסק ביציקת בטון כנראה נגע עם צינור היציקה בכבל חשמל הנמצא בסמוך והתחשמל. 3) פעוט רץ לכביש ונדרס: פעוט בן שנתיים וחצי פרץ לכביש בין מכוניות חומות ונדרס. 4) 200 נוסעים ניצלו ממוות בשנייה האחרונה: בניו יורק מטוס ישראלי הגיע בטעות לאמצע המסלול בדיוק בזמן שמטוס אחר היה בריצת המראה במהירות 185 קמ"ש: התקרית התרחשה בלילה גשום וערפילי-טייס המטען הבחין במטוס הישראלי על המסלול ומשך בהגאים ונסק 30 מטר בלבד לפני ההתנגשות. 5) צעיר שחה במאגר מיים ונשאב לתוך צינור: הצעיר שחה במאגר מים ונשאב לצינור שדרכו שואבים מים מהמאגר לצורך השקייה. ****** אתם מוזמנים לנתח את האירועים ולהפיק מסקנות ולכתוב אותם כאן כדי שכולם ילמדו מהם ויקפידו למנוע אירועים נוספים כאלו.

23/07/2005 | 06:40 | מאת: ח.

לגבי סעיף 1 חומר הניקוי ממיס שומנים.מה סוג החומר הזה שגרם לפצע המוזר ואם רק אנשים ספציפיים רגישים לרעל שבתוכו או שיש סיכוי לאנשים נוספים לקבל פצע כזה?

התגובה לחומר - סודה קאוסטית - סודיום הידרוקסיד בשם המקצועי - איננה תגובה חריגה. החומר הזה יתנהג באופן דומה בפגיעה בכל אדם, ואיננו קשור לרגישות של אדם זה או אחר. אם החומר חדר את העור ופוגע בבשר, הוא גורם לאיכול (כך גם חומצה). הפצע שנוצר אם לא יקבל טיפול מהיר ומתאים עלול להוביל לנמק. הטיפול במגע עם העור פשוט למדי - שטיפה עם מים זורמים במשך כ - 15 דקות כולל שימוש בסבון. אם נראה שיש פגיעה חמורה, כדאי לפנות לטיפול רפואי בצרוף מכל החומר, כדי לזרז את הטיפול. בפגיעה אחרת - בעין לשטוף בכמות גדולה שלמים ולפנות מיד לטיפול רפואי. בבליעה - לפנות מיד לטיפול רפואי.

27/09/2005 | 15:29 | מאת: גרי

שלום איזה אמצעי בטיחות יש לנקוט בתערובת של סודה אקוסטית ומים ( ריכוז עד 10 אחוז ) כאשר תערובת זו מחוממת (נפלטים ממנה אדים) . התערובת הזאת משמשת לצורכי ניקיון של כלים שונים. בתןדה גרשון

מנהל פורום בטיחות גהות ואיכות