שמירת דברים בפריזר הביתי

דיון מתוך פורום  בטיחות גהות ואיכות

08/12/2016 | 03:53 | מאת: ליאור

(החלילן) לכל מיני דברים יש זמן מדף, למשל שרף האיפוקסי נוטה להתגבש לאחר תקופה. האם זה בסדר לשמור בפריזר שרף ומקשה אטומים ב2 קופסאות אטומות נוספות + סימוני אזהרה? אותה השאלה לגבי פוליאוריתן חד רכיבי ודו רכיבי, פוליאסטר, צינואקרילי, דבק מגע ואיפוקסי שכבר עורבב עם המקשיח שלו ופשוט רוצים להמשיך לעבוד איתו בעוד שבוע וכד'. בפריזר יש גם אוכל, קרח וכולי ואינו מוקדש רק לכך.

08/12/2016 | 03:55 | מאת: ליאור

...הכוונה בעשיה הזו היא כמובן להאריך את חיי המדף של המוצרים הללו פשוט על ידי שמירתם בטמפ' נמוכה יותר.

היי ליאור לא שמים חומרים מסוכנים במקרר ביתי. 1. כי מישהו עלול לטעות (מאות תאונות כאלה יש בארץ בשנה) 2. כי יכול להשפך ולזהם מוצרי מזון אחרים 3. המקרר הביתי אינו מוגן התפוצצות ולא שמים חומרים נדיפים (יש ממס נדיף בדבק) במקרר רגיל. כי במקרה של הפסקת חשמל והפשרה יכול להתנדף ממס והוא דליק וניצוץ כמו התחה חוזרת של פעולת המקרר יכולה להדליק את האדים.

10/12/2016 | 12:52 | מאת: ליאור

אולי אמצא מקרר ביתי אחר ואנעל אותו אז לפחות אוכל לשים שם חומרים לא נדיפים...? אני מניח שממיסים כמו טולאן קסילן וכד' דליקים אבל באיפוקסיים וחומרים אחרים יציבים יותר לא מהוים סכנה מהבחינה הזו בלבד?

זה שתעביר למקפיא אחר זה חצי פתרון עדין נשארת הבעיה של ממסים. דבקים פחות משחררים אדי ממסים, אבל עדין אי אפשר להגיד שזה לא יקרא בשפופרת פתוחה/קופסא פתוחה. לכן, הסיכון לא מתבטל.

15/12/2016 | 04:50 | מאת: ליאור

מנהל פורום בטיחות גהות ואיכות