הדברה בחול בגן ילדים

דיון מתוך פורום  בטיחות גהות ואיכות

29/11/2016 | 23:07 | מאת: שמרית

שלום, בגן של הבת בוצעה הדברה בחצר בזמן שהילדים בגן (כן כן זה קרה בגן עיריה ועוד מבלי ליידע את ההורים) . הבת שלי ספציפית לא הייתה באותו יום בגן וגם לא ביום למחרת. היום חזרה לגן. אציין שבחצר יש חול אז אני מניחה שזה בוצע בחול עצמו.לא ירד עדיין גשם. לפי השלט בוצעה הדברת מכרסמים באנטיקאוגולנט,הדברת חרקים בפירטרואיד וניטור יתושים. היום הבת שלי חזרה מהגן מלאה בחולות כרגיל,מה שאומר ששיחקו בחצר. היא התנהגה רגיל. השאלה שלי-מדובר בחול,אז החומר בעצם נשאר בחול ולא נשטף,האם לא מהווה סכנה? מתי אפשר לשחק בחול שהודבר?האם הגשם ישטוף את זה? ולא אין מי שידאג לנקות,כמו שידעו לעשות זאת בגנים רבים ברחבי העיר ויש הרבה הורים זועמים אבל זה כבר קרה לצערינו.ואנחנו פונים ומתלוננים אך ללא הועיל. מדובר בגילאי טרום טרום (3-4). האם יש סיבה לדאגה? תודה

סיפור הרקע קצת מוזר ותמוה. הדברה בחורף בארגז חול בזמן שהילדים בגן... אנטיקאגולנט איננו חומר הדברה, ולא מפזרים אותו ולא מדבירים איתו. פירטרואידים - יש הרבה סוגים. מה סוג שאיתו השתמשו? (אם בכלל) הם חומרי הדברה עדינים יותר, אך עדין לא עושים הדברה ליד ילדים!!! לא נדרש גשם לשטוף את החומר. אם החומר ישטף איך הוא בדיוק יעשה העבודה? דרך הפעולה של חומרי ההדברה שהם משמידים את המזיק בסביבת ההדברה ומתפרקים. וזה המאפיין של חומרי הדברה ופריטרואידים עוד יותר, הם מתפרקים מהר. לכן, מסלקים אנשים וילדים מסביבת ההדברה למספר שעות, החומר עושה עבודתו ומתפרק. נשאר קצת, אך כמות קטנה שממשיכה להתפרק. אחרי יומיים שלשה כבר אין חומר. (בהנחה שבכלל בוצעו הדברים, וזה בלי לדעת מה החומרים) ניטור יתושים לא כולל הדברה ולא מפריע לאף אחד. אם היתה הדברה כזו, התופעות של הרעלה מופיעות מידית עד לאחר מספר שעות. אם לא קרה כלום, כנראה הילדים אך בכל מקרה מומלץ לפנות למשטרה שתבדוק איך בוצעה הדברה ליד ילדים.

מנהל פורום בטיחות גהות ואיכות