חצר גן הילדים - משחק בגרוטאות

דיון מתוך פורום  בטיחות גהות ואיכות

22/11/2016 | 08:32 | מאת: אסף

בחצר הגן של בני (גן טרום חובה וחובה) קיימת חצר גרוטאות מפוארת המכילה מוצרי אלקטרוניקה ישנים רבים שהתקלקלו ונתרמו לגן, תנורי אפיה, מקרוגלים, מסכי מחשב, מקלדות, ועוד עוד. האם המשחק במוצרים אלו בטיחותי לילדים מבחינת החומרים אותם הם מכילים? הילדים אמורים לשתוף ידיים בסיום המשחק בחצר. ולפני האוכל. האם משחק בהם עשוי לחשוף אותם לרמה מסוכנת של חומרים שונים כמו עכבי בעירה, מתכות וכו'? בכל גן בישראל נעשה שימוש בגרוטאות ולכן אני תוהה אם יש בכך בעיה.

פינת גרוטאות מותרת בגני ילדים, אך בבקרה. הגננת או העוזרת צריכה לבדוק כל יום את הגרוטאות ולוודא שאין בהם סיכון מידי לילדים, כולל שלא מסתתרים בגרוטאות חרקים מסוכנים. ממונה בטיחות גני ילדים צריך לבדוק את פינת הגרוטאות ואת הגרוטאות שאין בהן סיכון לילדים. ו... לא כל הורה שיש לו גרוטאה יביא לגן ללא בקרה כי יותר נוח מאשר לזרוק. אפשר להביא, לתת לבדיקה ולאישור ורק אז לאפשר לילדים לשחק איתן. לגבי החומרים שהתיחסת אליהם, הם נמצאים גם בבית בכל המשחקים והחפצים ואינם יחודיים לגרוטאות.

מנהל פורום בטיחות גהות ואיכות