חומרים רדיואקטיביים- תודה רבה מראש

דיון מתוך פורום  בטיחות גהות ואיכות

11/09/2016 | 11:53 | מאת: מורן

ד"ר ורד קויפמן שלום, אני עובדת במכון מחקרי, ומתחילים לעבוד אצלנו עם חומרים רדיואקטיביים (נכון להיום, זרחן 32). החומרים יאוחסנו בחדר ייעודי, הממוקם במרחק של כ-2-3 מטרים ממקומי. אינני עתידה לעבוד עם החומרים, אך אנשים אחרים שאני עובדת איתם יעבדו איתם, ואני אעבור ליד החדר פעמים רבות במהלך היום. ייתכן ואני בהריון. האם הדבר מהווה בעיה? האם עליי לדווח כבר עכשיו, למרות שאינני יודעת בוודאות? תודה רבה מראש.

עצם עבודה עם חומר רדיואקטיבי לא מצביע מידית על סיכון קרינה. תלוי בסוג המקור ועוצמת הקרינה. בהנחה שהמקור של חומר רדיואקטיבי פתוח ובעוצמה מספיקה, נדרש כמובן ממונה בטיחות קרינה, אשר אחראי לוודא הדרכה מתאימה לכל העובדים שעלולים להחשף לקרינה, תגי קרינה, בידוד המקום בו עובדים עם החומר הקורן, וכמובן הרחקה של כל עובד ואדם שאינו קשור לתהליך העבודה מאזור החשיפה. לא סביר שיהיה מקור קורן שידלוף למסדרון, מעבר או חדרים אחרים ששם עובדים שאינם קשורים לתהליך הבדיקה. והמקור שלכם פולט בטא שמי שנמצא בחדר יחשף, אך בטא לא עובר קירות. המידע הזה זמין אצלכם. אם אין לכם ממונה קרינה (כי לא נדרש אצלכם) והמקור חתום או ברמת פליטה נמוכה ביותר ואין לכם תגים אישיים כנראה אין בעיה. אם את בהריון, ואת עובדת בחומר חשוב להודיע כמה שיותר מוקדם. אם את לא בהריון, אין שוני בינך לבין כל עובד ועובת אחרים במכון ובהתאם לתקנות אין היום הנחיה להרחיק נשים יותר מגברים מקרינה מייננת אלא אם העובדת בהריון או מניקה.

מנהל פורום בטיחות גהות ואיכות