סלמונלה

דיון מתוך פורום  בטיחות גהות ואיכות

09/09/2016 | 17:35 | מאת: יונית

האם חיידק הסלמונלה חי גם באויר?נגעתי בבלילה של עוגה עם ביצים חיות והבגד שלי והשיער התלכלכו. התקלחתי והחלפתי בגדים מספר שעות לאחר מכן.האם החיידק,אם היה כזה בביצים, נשאר לחיות על הבגד שלי , השיער וכו, ויכול להדביק את התינוק שלי?

הפורום לא עונה על שאלות תאורטיות. מאחר שאת נשמעת לגמרי בחרדה, נענה, אך לא נמשיך בתשובות לשאלות תאורטיות, של מה אם... אלא רק שאלות המתיחסים לפעילות ונושאי הפורום. המושגים כבר לא מדוייקים, "סלמונלה לא חי באוויר", זיהום סלמונלה על שיער עור, באוויר יכול להמשיך לחיות. כך הוא יכול להדביק. לדוגמא, אם לא רוחצים ידיים לאחר מגע עם ביצים מזוהמות אז, הזיהום על הידיים, ויעבור לכל דבר שיגעו בו. ו...גם אני הכנתי הרבה עוגות ועוגיות היום... לא ממש מתלכלכים בשער והבגדים... התיאור מאוד מוקצן ולא סביר...וגם הביצים אם קנית בצים בדוקות במקום מסודר לא צריכה להיות בעיה. אם כל האימים שלך יתקיימו ויש זיהום סלמונלה, כן, הוא יכול לעבור לתינוק, לבעל, לאמא ולכל שאחר אנשים שהזיהום יגע בהם ויחדור למערכת העיכול שלהם. ולהוסיף ולהדגיש, זה יכול לקרות במכל מקום ועם כל אדם, שמזוהם בסלמונלה שיעביר את הזיהום הלאה.

מנהל פורום בטיחות גהות ואיכות