חשמל סטטי בתחנת דלק

דיון מתוך פורום  בטיחות גהות ואיכות

06/02/2005 | 10:59 | מאת: אבי

קראתי כאן דיון על אפשרות של דליקה אם מכשיר סלולרי נופל מהיד בתחנת דלק. אני מעדכן שיש גם סיכון נוסף-חשמל סטטי-שנוצר על הבגדים הסינטטיים שאנו לובשים ועלול להתפרק וליצור ניצוץ. מה ידוע לכם על כך ואיך אפשר למנוע מראש הווצרות של חשמל כזה על גופנו.

06/02/2005 | 15:50 | מאת: שמעון

ניצוץ, חומר דלק וחומר מחמצן. רק אם יש את שלושת הגורמים ישנה שריפה/פיצוץ.

06/02/2005 | 16:53 | מאת: איתן חנני

לאבי שלום, בעניין שאלתך הקודמת בנושא משולש האש: משולש האש מתאר את שלושת התנאים (כולם יחדיו צריכים להתקיים) על מנת שיהיה אש. התנאים הם: (1) חומר (צריך שיהיה חומר דליק), (2) חום (בכדי שחומר יתחיל לבעור צריך שהטמפרטורה בסביבתו תגיע לרמה מסויימת המוגדרת כנקודת ההתלקחות של החומר, לכל חומר טמפרטורת / נקודת התלקחות אחרת), (3) חמצן (המהווה כ- 20% מכלל האוויר בסביבתנו). לצורך מניעת אש או כיבוייה מספיק לנטרל רק אחד משלושת הגורמים האלה (לפעמים "חונקים" את האש - מונעים את החמצן, לפעמים מכבים במים - מקררים את טמפרטורת ההתלקחות וכיו"ב). לעניין הפריקה האלקטרוסטטית (חשמל סטטי) ממליץ לך להיכנס לאתר המוסד לבטיחות וגיהות www.osh.org.il כנס בדף השער לחיפוש>> חיפוש כללי בספריה >> אש והתפוצצות >> מילים לחיפוש (בתחתית הדף) כתוב חשמל סטטי >> חפש.. ותקבל מצגת בנושא חשמל סטטי. הסיכון לגבי חשמל סטטי בתחנות דלק כתוצאה מניצוץ הנגרם ממצבר של טלפון נייד אשר נופל לרצפה או מבגד או מכל גורם אחר קיים, אולם צריך לזכור כי מרבית תחנות הדלק פתוחות ומאווררות, משאבות התדלוק מוארקות, ישנן הוראות קבע לעובדי התחנות לשטוף במים עם חומרי ניקוי דליפות דלק מרצפת התחנה מייד עם דליפת דלק מפתחי המילוי של המכוניות או מפיות מילוי הדלק, כך שהסיכוי להצטברות אדי דלק בכמות אשר תגרום לפיצוץ נמוך למדי (זאת בנוסף לתקנה העתידה להיכנס לתוקף בעניין הטלפונים הניידים). אם הנך מרגיש שבגד מסויים יוצר חשמל סטטי ובדיוק באותו היום הנך אמור לתדלק מומלץ להישאר ברכבך ולתת לעובד התחנה לתדלק את מכוניתך.

06/02/2005 | 17:27 | מאת: עופר גיל

שאלה :האים יש נוהל על מהות ותדירות ומבצע הבדיקה ??

11/02/2005 | 11:11 | מאת: זיו צח

מצרף סרטון שמצאתי בפורום המוסד לבטיחות וגיהות בו רואים כיצד אישה שממלא דלק לבד מתקרבת לפיית המילוי ומטען סטטי שצבור על בגדייה נפרק ברגע שהיא נוגעת בפיית המילוי והכל ניצת מסקנות-מי שמבקש למלא דלק לבד,עדיף שילבש בגדי כותנה לא סינטטים,ואם אפשר שיאריק את עצמו לאדמה לפני שנוגע בפיית המילוי. http://www.oshforum.org.il/read.php?f=5&i=202560&t=202560&pg=150

מנהל פורום בטיחות גהות ואיכות