כדורי כלור

דיון מתוך פורום  בטיחות גהות ואיכות

28/05/2016 | 22:07 | מאת: כלנית

קניתי כדורי כלור לטיהור מים וכל כדור  מכיל: ווו 5.0 mg lac derivedfromtroclosene sod אני לוקחת כדור אחד לטיהור מים ושמה בתוך קנקן צר עם פיה בקוטר עפרון עם 600 מ"ל מים ומשתמשת בזה לשימושים שונים. במשך היום אני עושה את זה בין 3-5 פעמים ביום. בכל פעם זה נוגע (המים עם הכלור) בעור הידיים ואני נושמת את זה. מידי פעם אני שמה 2 כדורים באותה כמות מים.  אני גם שופכת את זה על משטח כלשהו במחסן בגודל 1 מטר על 1.4 מטר והחלון סגור וגם הדלת ורק אחרי כמה דקות אני יוצאת משם. אני גם שמה בקערה קטנה על השולחן ויושבת ליד זה כמה דקות בכל יום. האם לאור האמור לעיל יש אפשרות לנזק מצטבר בעור הידיים, לנשימה/ריאות, לעיניים או לכל דבר אחר בגוף? האם מסוכן אם מתעז לעיניים?

לא ברור התהליך ולא ברור השימוש המוגזם בחומר. החומר שקנית איננו כלור אלא חומר חיטוי. במגע עם חומצה ישחרר כלור, אך לא באופן רגיל. הריח שיש הוא התפרקות קטנה של החומר אך לא ברמה מסוכנת. בלי קשר לפירוק הקטן, זהו חומר מסוכן, יש לעבוד איתו עם כפפות, משקפי מגן ובסביבה מאווררת היטב. סביבת העבודה שתארת בעיתית.

מנהל פורום בטיחות גהות ואיכות