בלוני גז בישול צמודים לחדר

דיון מתוך פורום  בטיחות גהות ואיכות

05/02/2005 | 20:48 | מאת: משפחה

אנו גרים בקומת קרקע והקיר של חדר השינה שלנו צמוד ל-4 בלוני גז גדולים וגבוהים שמשמשים כמרכזיית גז הבישול של כל הביניין בו יש 16 דירות. ביוחד בחורף בקור אנו יותר פוחדים שהבלונים יתפוצוצו.אולי תסבירו לנו מתי יותר מסוכן?בחורף או בקייץ?ואם יש סיכון לפיצוץ מה עלינו לעשות?

05/02/2005 | 22:17 | מאת: איתן חנני

שלום רב, האחריות על תחזוקתם ותקינותם של בלוני הגז בידי החברה אשר מספקת לכם גז. במסגרת אחריותם הם חייבים למלא אחר כל הדרישות המופיעות בת"י 158 - מתקנים לגזים פחמימניים מעובדים לרבות מרחקי בטיחות ממבנים ובת"י 712 - בדיקות תקופתיות לגלילי גז דחוס. במידה וקיים חשש בלבכם ואינכם מרוצים מטיפולה של חברת הגז ניתן לפנות אל רשות הכבאות באזורכם ו.. או.. לפיקוד העורף באזורכם ולבקש את בדיקתם.

06/02/2005 | 13:41 | מאת: א

האם יש סיכון לפיצוץ ואם כן מתי בחורף או בקייץ? ומה הסיבות מה הגורמים הסביבתיים שעלולים לגרום לפיצוץ כזה

06/02/2005 | 15:32 | מאת: שמעון

הסיכון גדול יותר בקייץ עקב חום ולחץ גבוהים יותר במיכל. הסכנה רק בדליפה וניצוץ/אש המציתים את הגלילים. יש להתחשב גם בהיבט בטחוני.

06/02/2005 | 15:42 | מאת: אבי

האם קיים מושג שנקרא משולש האש: חמצן,ניצוץ,ועוד משהו מי יכול לספר על המושג.וממה הוא מורכב.

13/03/2005 | 15:21 | מאת: מאיר בוקאי

הפיצוץ כתוצאה מדליפת גז נגרם כאשא רמת הגז באויר באחוזים בנפח מכלל החלל נמצאים בין גבול עליון לגבול תחתון של % נפיצות + ניצוץ כל עוד רמת הגז נמצאת למטה מגבול תחתון או מעל לגבול עליון לא יגרם פיצוץ. פיצוץ נוסף יכול להגרם כאשר מיכל גז (גפ"מ) מתחמם הלחץ בו עולה עד לרמה בה המעטה ,הריתוך שלאורכו של המיכל כושל ואזי מתהוה הפיצוץ, לפיכך יש לצנן מיכלים הנמצאים בסביבת אש, דליקה וכו' מידע נוסף: 0522221929 מאיר-מנכ"ל לדעת הדרכה וייעוץ

13/03/2005 | 15:21 | מאת: מאיר בוקאי

הפיצוץ כתוצאה מדליפת גז נגרם כאשא רמת הגז באויר באחוזים בנפח מכלל החלל נמצאים בין גבול עליון לגבול תחתון של % נפיצות + ניצוץ כל עוד רמת הגז נמצאת למטה מגבול תחתון או מעל לגבול עליון לא יגרם פיצוץ. פיצוץ נוסף יכול להגרם כאשר מיכל גז (גפ"מ) מתחמם הלחץ בו עולה עד לרמה בה המעטה ,הריתוך שלאורכו של המיכל כושל ואזי מתהוה הפיצוץ, לפיכך יש לצנן מיכלים הנמצאים בסביבת אש, דליקה וכו' מידע נוסף: 0522221929 מאיר-מנכ"ל לדעת הדרכה וייעוץ בטיחות בעבודה

24/09/2005 | 11:11 | מאת: זיו צח

למאיר שלום במנוע החיפוש גוגל באינטרנט הקלדתי את המילים: "גבול נפיצות עליון" והגעתי להרבה מאמרים אבל כשהגעתי לדברייך כאן בפורום סוף סוף הבנתי מה זה הגבול העליון והתחתון כל הכבוד על הסברייך אני מזמין אותך להמשיך לכתוב כאן בפורום ולענות על הרבה שאלות שיש לי ולאחרים יישר כוח

06/02/2005 | 15:52 | מאת: איתן חנני

לשאלתך בעניין הסיכון לפיצוץ:- ניהול סיכונים מבוסס על היחס בין מידת הסיכוי לפגיעה מסיכון כלשהו (סיכוי: נמוך, בינוני, גבוה) לבין עוצמת הפגיעה (פגיעה: קלה, בינונית, קשה) (אגב - את חלקי מידת הסיכוי כמו גם חלקי עוצמת הפגיעה ניתן למדוד ב-% X/100 או בכל סקאלה אחרת), בהנחה שמתקן הגז מתוחזק כנדרש (על פי החוקים, התקנות והתקנים השונים) ולמרות שעוצמת הפגיעה יכולה להיות קשה מידת הסיכוי להיווצרות פגיעה שכזו בתנאי תחזוקה נאותים (לעניות דעתי) נמוכה מאוד. אין קשר בין עונות השנה לבין הסיכון לפיצוץ - כשל טכני / תחזוקתי אשר בעטיו יכול להיגרם פיצוץ אינו קשור עם עונות השנה. יחד עם זאת גז מתפשט בתנאי חום וככול שהתפשטותו גדולה יותר הלחץ הנוצר גבוה יותר ובסופו של דבר בתנאי חום / לחץ גבוהים מאוד יכול להיווצר כשל שיגרום לדליפת גז / סיכון לפיצוץ - לצורך הרגעתך מדובר על תנאי חום אשר הסיכוי להיווצרותם כתוצאה מתנאי ממזג אוויר הנו נמוך ביותר. זאת ועוד, גז הבישול הבייתי המכונה גפ"מ (גז פחמימני מעובה Liquified Petrolume Gas) הנו בעל ריח חזק ובד"כ כאשר נוצר כשל טכני / תחזוקתי ניתן להריח את דליפת הגז. חשוב לזכור, לחנך ולהדריך בעיקר את בני הדור הצעירים כאשר מריחים ריח גז אסור להדליק או לכבות מכשירי חשמל, הדבר הראשון לעשותו הנו אוורור (פתיחת חלונות ודלתות) של החלל שבו מריחים את ריח הגז. הדבר השני הנו להזעיק עזרת מבוגר אשר יכול לבדוק אם בטעות הושאר אחד מברזי הגז במצב פתוח, לסגור את הברז הראשי ו.. או להזעיק את טכנאי חב' הגז.

06/02/2005 | 16:48 | מאת: ר

תודה עזרת מאוד.

07/06/2005 | 16:30 | מאת: לולו

יש לי גריל גז ואני רוצה לחבר בלון גז האם כדאי לי או להתחבר למרכזי כן או לא בתודה מראש

29/03/2005 | 21:35 | מאת: אמנון

משולש האש: חמצן, חום, חומר בעירה

מנהל פורום בטיחות גהות ואיכות