קרינה מטאבלטים

דיון מתוך פורום  בטיחות גהות ואיכות

10/03/2016 | 13:11 | מאת: טל

שלום, אני מתלבט בין 2 טאבלטים זהים, הראשון עם כניסה לכרטיס SIM, מודם סלולרי מובנה ו-Wi Fi, והשני רק עם Wi Fi. הטאבלט עם כניסת ה-SIM פולט יותר קרינה לפי מדד SAR. 1. האם בזמן גלישה דרך Wi Fi בלבד בשני המכשירים, הטאבלט הראשון פולט יותר קרינה מהשני, מעצם זה שיש בו את המודם הסלולרי (תמיכה ב GSM, HSPA, LTE), או שהקרינה גדלה רק אם יש בתוכו סים ומתבצעת גלישה סלולרית (דרך הסים והמודם הסלולרי המובנה)? 2. האם כשהסים מחוץ לטאבלט, הקרינה בשני הטאבלטים אמורה להיות דומה? 3. האם כיבוי אפשרויות הגלישה הסלולרית כשהסים בטאבלט, מוריד את רמת הקרינה לרמה של הטאבלט השני או שצריך להוציא את הסים? 4. מהי רמת הקרינה המקסימלית המומלצת לטאבלט לפי מדד SAR?

שדות אלקטרומגנטיים יהיו בכל מכשיר. יכולים להיות הבדלים. אך, אם הרכישה בארץ, אז המכשירים צריכים להיות בדוקים ומתאימים. בעיקרון, מדד SAR בעיתי ושנוי במחלוקת מאחר שאיננו חד משמעי. הוא משתנה מאדם לאדם ולפי האיבר בגוף שהוא נמצא בסמוך אליו ועוד עשרות משתנים. ובנוסף, ההגדרה הנה מתוך זהירות מונעות ולא כי אמנם נמצא סיכון בריאותי משמעותי (מלבד נושא חימום רקמות שהוא ודאי).

מנהל פורום בטיחות גהות ואיכות