פליטת חומרים מקמיני עצים

דיון מתוך פורום  בטיחות גהות ואיכות

17/02/2016 | 16:11 | מאת: שושה

שלום רב. אני מתגוררת בישוב כפרי ולרבים משכני יש תנור עצים. רציתי לדעת האם עשן קמיני העצים נחשב כמסרטן? שכני טוענים ששנים רבות האדם מחמם כך את ביתו ואין עם זה כל בעיה. תודה רבה!

הטיעון החזק בעולם, שלא קרה לי כלום אז אין בעיה ממש ממש לא נכון. נכון שמשתמשים בעצים לחימום מאז ומעולם, אך ממש לא נכון שזה לא גורם לפגיעה בריאותית. רוב מקרי סרטן ריאות בהודו לדוגמא, שהם מהמובילים בעולם נגרם מעשן בישול בתוך הבית עם עצים. אז, שלא ימכרו לך לוקשים. חד-משמעית, תוצרי שריפה מכילים חומרים מסרטנים.

22/02/2016 | 13:26 | מאת: שושה

תודה על.תשובתך החד משמעית. אם כך כיצד אני אמורה לדעת מתי עשן הארובה של השכן פוגע בבריאותי? האם יש תקנים לכך? מצאתי רק תקן לגובה הארובה מעל לגג ורוחק מהחלון אך לא מעבר לכך.....

מעבר לזה אין מה לעשות. משרד הבריאות הוציא פרסום האומר שזיהום אוויר בבתים מסרטן. אז, יחסי שכנות טובים יעזרו. בינתיים הדרך היא לאוורר ככל שניתן שלא יצטבר זיהום בבית.

מנהל פורום בטיחות גהות ואיכות