בטיחות לייזר

דיון מתוך פורום  בטיחות גהות ואיכות

16/02/2016 | 01:21 | מאת: ערן

רכבי מאזדה משתמשים בלייזר בלתי נראה במכשיר שנקרא smart city brake support. המכשיר שולח קרני לייזר בלתי נראים לעבר עוברים ושבים. כיצד מאפשרים זאת???? האין סיכון לעוברי אורח? תודה.

המערכת לא שולחת קרני לייזר לכל עבר וזה היופי גם במערכת וגם בפעילות של כל מערכות לייזר. לייזר הוא קרן צרה בעלת כיוון אחד מוגדר. הכיוון הוא ישר וקדימה ללא פיזור. המערכת צריכה לזהות את כלי הרכב שלפניה ולכן, הקרן נשלחת קדימה בלבד. הקרן נשלחת בגובה כלי הרכב ולא בגובה אנשים ועיניים. אין פיזור של הקרן. ובנוסף לצורך זיהוי כלי רכב העוצמה של הלייזר נמוכה ביותר ולא בעוצמה שעשויה לפגוע בעיניים של אנשים.

מנהל פורום בטיחות גהות ואיכות