כמה מסוכן לאישה ולפוריותה לעבוד עם אולטרסוני

דיון מתוך פורום  בטיחות גהות ואיכות

14/01/2016 | 10:33 | מאת: מיכל

שלום רב, היני עובדת במעבדת חומרים של דיו וכד', ברצוני לשאול האם עבודה עם המכשיר אולטרסוניק מזיק לפוריותי, כאשר אני חשופה אליו הרבה בשעות עבודתי.

אין הגבלה על עבודת אישה באולטרסאונד. יש מדד עוצמה לכל העובדים, גברים ונשים, המתיחס לחשש לפגיעה בשמיעה. לא מוגדר בתעסוקה חשש אחר ולא השפעה על הפורית. מתוך זהירות מונעת, לפי שיקול דעת מנהל המעבדה/מקום העבודה, אפשר לקצר זמן עבודה של אישה בהריון בלבד בחשיפה לאולטרסאונד מעבר לחודש חמישי אם העוצמות גבוהות מ 115-155 דציבל שאז עלולה להיות פגיעה בשמיעה של העובר.

מנהל פורום בטיחות גהות ואיכות