חדר שנאים עבור הרכבת קלה

דיון מתוך פורום  בטיחות גהות ואיכות

31/12/2015 | 10:11 | מאת: דנה

תודה רבה על תשובתך לגבי חדר השנאים. לגבי הפרטים, ביררתי מול חברת החשמל והם השיבו לי שהמרחק של החדר מבניין מגורי הינו 5 מטר, העומק של החדר מתחת לאדמה 7 מטר והחדר מיועד ל- 2 שנאים. האם הדבר בטיחותי? לגבי הקרינה אין להם מדידות כי החדר עדיין לא פעיל, כיצד אני יכולה לוודא שהדבר בטוח ולא מהווה סכנה?

יופי, אז עכשיו יודעים שהמרחק מעל המרחק המוגדר וגם העומק רב, כך שעל פנין נראה שאין חריגה מההגדרות של זהירות מונעת, והסיכוי לחריגה הולך ויורד. עדין, הם כן יודעים מהו ההספק והזרם בהתאם לגודל השנאים שמתקינים. אם יהיה נמוך או שווה למוגדר לחדר שנאים בסמוך לבית מגורים המצב בסדר. מדידות קרינה אלקטרומגנטית, נכון, אפשר לבדוק רק לאחר הפעלה. אך מאחר שמרחק גדול מהמוגדר, וכל שדה אלקטרומגנטי דועך במהירות עם המרחק (1 חלקי המרחק בריבוע) הסיכוי לחריגה ליד הבנין נמוכה ביותר. אך, כדי להיות רגועים לגמרי צריך עדין לדעת את ההספק והזרם.

מנהל פורום בטיחות גהות ואיכות