האם הנורות רעילות?

דיון מתוך פורום  בטיחות גהות ואיכות

20/12/2015 | 19:09 | מאת: אילנית

שלום, קראתי פוסט בפייסבוק שמציין כי אותן נורות חסכוניות בהן אנו משתמשים בשנים האחרונות הן רעילות,שצריך לצאת מהחדר למשך רבע שעה במידה והן מתפוצצות ונשברות ושהן מכיחות כספית רעילה שאסור לבוא איתה במגע. האם יש אמת בדבר?

יש מידה מסוימת של אמת אך הרבה אי דיוקים משמעותיים. גם נורות אחרות יש בהן חומרים מסוכנים והן מהוות בעיה כאשר הן נשברות. רעילות? נורה אחת? לא. הכמות שיש בנורה אפסי, אך עדין לא כדאי להחשף אליה, בגלל הצטברות של מתכות אלה בגוף. בכל זאת, הבעיה כאשר נורה נשברת. אז, כמו שנשבר בעבר ניאון, מה שיש בפנים מתפזר. בשונה ממנורת ניאון הכמות בנורת לד היא אפסית, קטנה ביותר, כמעט זניחה, אך לא זניחה לגמרי. במקרה שנשברת נורה, רצוי כמה שיותר מהר לנקות את האזור. לשים כפפות (כמובן נעליים), לפתוח חלונות ולאסוף השברים והאבק לתוך שקית, לסגור אותה ולהשליך לפח (או לפח מחזור נורות, אם זמין לך). חשוב מהר כי הכספית והמתכות האחרות שישנן בנורה הן בצורת אבקה ורק לאחר זמן יעברו לאוויר, אז לנקות, ולשטוף ולאוורר.

מנהל פורום בטיחות גהות ואיכות