מוצרי חלב ניגר ללא קירור

דיון מתוך פורום  בטיחות גהות ואיכות

17/12/2015 | 20:39 | מאת: מ

קניתי קוטג' ואחרי שעתיים גיליתי ששכחתי להכניס אותו למקרר. בהתחשב בעובדה שאנו לקראת החורף ומזג האוויר קריר - האם אפשר לאכול אותו? קראתי שצריך לזרוק מוצרי חלב ניגר לאחר שעתיים ללא קירור. מה בדיוק הסכנה באכילת מוצרי חלב (מפוסטר) כאלו ללא קירור? טונה ודגים אחרים ללא קירור יכולים לגרום להרעלת היסטמין מסוכנת, עם מינוז נראה לי יש סכנה של סלמונלה, בבשר יש סכנה של חיידקים אני חושב וכו'. מה הסכנה בחלב? הרי גבינה היא לא חלב שהחמיץ בעצם?

אפשר לאכול גם אחרי יום בחוץ. הבעיה העיקרית היא טעם ולא בעית בריאות. ואם יש לך בתיק סנדוויץ עם גבינה ותאכל אותו בצהריים יש בעיה? הבעיה היחידה היא שחוששים מתלונות לקוחות על טעם הגבינה, אז יותר פשוט להגיד לזרוק ושתוציא עוד כסף ותקנה חדש. לגבי דגים חיים ובשר לפני טיפול ובישול וממקורות לא מבוקרים עלולה להיות בעיה אחרת גם שם הבעיה כמעט ולא קיימת ובטח לא ברמה של שעתיים ואם היתה בעיה כזו שיהא חריגה וקיצונית אנשים היו מתים כל יום ובפועל יש בודדים בשנה אם בכלל.

מנהל פורום בטיחות גהות ואיכות