האם מותר להתקלח כשהדוד דולק?

דיון מתוך פורום  בטיחות גהות ואיכות

24/10/2015 | 13:51 | מאת: ליאור

1. המורה לפיסיקה לפני כ20 שנה הרצה לנו על כמה זה מסוכן ותיאר מקרים שאנשים התחשמלו. מאז אני מקפיד לכבוד את הדוד. 2. זה היה לפני 20 שנה, אולי הדודים היו בנויים בתקן אחר, והמורה לפיסיקה הוא לא חשמלאי :-) 3. האם יש בעיה? האם יש הבדל בכך בין דוד עומד לדוד שוכב, בין דוד עם "שרוול" לבין דוד ללא "שרוול"? בתודה, ליאור (חלילים וכיוצא בזה)

היי ליאור, שמחה שחזרת. מקווה שאתה בטוב. לשאלתך, לא ענין של מותר אסור, אלא מצב החשמל בבית. בעבר לא היו מפסקי פחת בכל בית, וגם הדודים והתרמוסטטים פחות אמינים, אז היה חשש לקצר במהלך המקלחת, ומים וחשמל זה לא משהו שכדאי לערבב. היום יש מפסקי פחת (כמובן, תקינים ובדוקים) וכן בקרה טובה יותר של החימום, אז רמת הסיכון ירדה. עדין יכולה להיות תקלה בפחת או בדוד, אז עדין עדיף לכבות הדוד במהלך המקלחת.

25/10/2015 | 17:55 | מאת: ליאור

נהניתי מהתשובה, באמת. להתראות עד הפעם הבאה :)

שמחה שאתה חוזר. להשתמע בפעם הבאה.

01/01/2018 | 15:06 | מאת: משה

השימוש במונח קצר אינו רלבנטי, שהרי מדובר בזליגה/דלף

29/12/2018 | 19:38 | מאת: גיל

הסכנה להתחשמלות במקלחת כשהדוד דולק אפשרית אם יש כמה תקלות בו זמנית. אם התקלות הללו קיימות, אפשר להתחשמל במקלחת גם כשהמדיח או מכונת הכביסה עובדת, ובמקרים מסויימים גם אפילו כשהטוסטר עובד, לכן כדאי לוודא בכל עת שממסר הפחת תקין ושמערכת ההארקה בבית תקינה

מנהל פורום בטיחות גהות ואיכות