הדברה

דיון מתוך פורום  בטיחות גהות ואיכות

15/10/2015 | 18:11 | מאת: דנה

שלום, בדירה חדשה של הוריי (שטרם מתגוררים בה) בוצעה הדברה דרך קבלן עבודות.ההורים שלי לא יודעים על ידי מי בוצעה ההדברה (האם המדביר מוסמך) ובאיזה חומרים השתמשו וכיצד.לאחר כשבוע אותו קבלן ניקה את הדירה (לא ידוע מה טיב הניקיון והאם נשטף כמו שצריך). כרגע טרם גרים בדירה אך ההורים שלי היו שם כמה פעמים ודרכו על הרצפה.החשש שלי שכשהם חזרו לביתינו החומר עבר באמצעות הנעליים שלהם לבית שלנו.אני בהריון ויש לי עוד פעוטה בבית שרוב היום משחקת על הרצפה,המוצץ על הרצפה וכו. האם זה אכן מסוכן?האם החומרים מתנדפים מעצמם גם אם לא שוטפים טוב? תודה מראש

השאלה הזאת נשאלה כבר מספר רב של פעמים ונתנו התשובות. תקראו בפורום להשלמת מידע. חומרי הדברה להדברה ביתית רגילה אינו נדיף. הוא מתפרק תוך מספר שעות, שטיפה בסיסית עם מים מסלקת את החומר מהרצפה. לכן, אין שום בעיה מהחששות המיותרים שאת חוששת.

19/10/2015 | 17:19 | מאת: דנה

תודה על התשובה,הבעיה שהוא לא מדביר מוסמך ואני לא יודעת באיזה חומרים השתמש-אולי הוא לא השתמש בחומרים ביתיים,אולי השתמש בחומרים שאסורים לשימוש....מה קורה במקאה כזה?האם החשש שלי ההופך לרלוונטי?

1. לא מתנהלים דיונים על דברים שאין לגביהם נתונים מדויקים 2. אם בוצעה הדברה שלא על ידי מדביר מוסמך יש לפנות למשטרה ולהתלונן כי זו עברה פלילית 3. חומרים מסוכנים מאוד יקרים מאוד כך שיש להניח שלא בוצעה הדברה עם חומרים שדורשים רשיון מיוחד, כי אין למדביר רשיון 4. התשובה הקודמת ללא שינוי

24/11/2015 | 17:22 | מאת: דנה

שלום שוב וסליחה על החפירה בנושא,אבל- עבר משהו כמו חודש וחצי מאז ההדברה,המדביר הודה שאין לו רישיון אך לא מסר לנו את שם החומר בו השתמש.כעת הוריי כבר גרים בדירה ואנו מתארחים אצלם לא מעט.אני בהריון ויש לי ילדה בת 2.8 שרוב היום נמצאת על הרצפה,המוצץ על הרצפה וכו'.השאלה,האם זה מסוכן לנו לשהות פה ולהרים דברים מהרצפה,גם אם רוסס פה בחומר לא ביתי,או עצם הזמן שעבר והעובדה כי הרצפה נשטפה כבר מספר פעמים גורמת לכך שהחומר כבר לא יזיק לנו? תודה שוב

מנהל פורום בטיחות גהות ואיכות