איזה ריהוט מעץ מלא אינו מכיל חומרים רעילים?

דיון מתוך פורום  בטיחות גהות ואיכות

15/10/2015 | 08:40 | מאת: אורי

האם עץ מלא תמיד עובר חיטוי? האם יש חיטויים בטוחים יותר? ומה לגבי צביעה? מה צריך לבדוק כשקונים ריהוט מנגר?

כל עץ עובר חיטוי. יש חיטוי לדוגמא בחום שלא כולל חומרים מסוכנים, אך הוא פחות יעיל לטווח ארוך. עץ ללא חיטוי לא יחזיק מעמד וחרקים יכנסו לתוכו ואז הוא יהרס. בנוסף מוסיפים שכבת הגנה כדי שהעץ יראה יפה לטווח ארוך ולא מיובש ומתפרק. בנוסף יש גם הוספה של מעכבי בערה, מה לעשות עץ הנו דבר דליק מאוד. צביעה, תלוי בצבע. לכל המידע הזה יש לשאול את הנגר או את המקום ממנו קונים את העץ או את הרהיטים.

מנהל פורום בטיחות גהות ואיכות