שאלה

דיון מתוך פורום  בטיחות גהות ואיכות

09/08/2015 | 08:08 | מאת: חנן

האם מסכת ריתוך ראש רגילה (ללא מפוח) מונעת לחלוטין חדירה של גזים ונדפי מתכת? מהן תופעות הלואי העשויות להיות במקרה של חשיפת יתר? בתודה

כאשר למדת ריתוך, יש להניח שלמדו אתכם גם את נושא ציוד מגן אישי וכן במקום העבודה עושים לכם הדרכות שנתיות בנושא. אם זו לא מסכה אומה ברור שנכנס מעט חומר. אבל, וכאן נכנס נושא ההדרכות במקום העבודה, בודאי הסבירו לכם מהי רמת חשיפה תעסוקתית אשר עד אליה ניתן לחשוף העובד במהלך יום העבודה בלי שיפגע בריאותית. אז, המסכה לא מונעת חדירה של כמות קטנה, אך אמורה למנוע חדירה של כמות מסוכנת. את זה עושים על ידי ניטור סביבתי-תעסוקתי. תופעות לואי מידיות יש רק במקרים של חשיפה לכמות מאוד גדולה - תאונת עבודה, אם עובדים ללא ציוד מגן - פגיעה בעיניים, הפרעות נשימה, גירוי עור. לטווח ארוך, אם עובדים ללא הגנות ובקרות, עלולות להתפתח מחלות. לא לכולם כמובן, אך יש רגישים שעלולים לפתח מחלה בעתיד. ועיקר הבקרה היא למניעה של מחלות אלה. מניעה של תאונות וחשיפה יומיומית - צריך לעבוד בצורה נאותה, עם ציוד מגן אישי ואוורור מתאים.

מנהל פורום בטיחות גהות ואיכות