ריסוס ג'וקים

דיון מתוך פורום  בטיחות גהות ואיכות

20/06/2015 | 01:49 | מאת: מישהי

שלום, אני סובלת מפחד מטורף מג'וקים, ובעיקר תיקנים. בתקופת הקיץ אני בחרדות קשות. החודשים האחרונים כבר היו קשים למדי מבחינת כמות המקקים, ועל כן ריססתי המון פעמים ובכמות גדולה למדי. אני מפחדת לאוורר את הדירה ע"י פתיחת חלונות בשעות הערב כדי שלא יכנסו דברים. בקיצור, לא אידאלי במיוחד. הערב נתקלתי במקק וריססתי בכמויות גדולות יחסית. החלונות היו סגורים והמזגן פתוח. אני מרגישה ששאפתי יותר מדי מהחומר. כרגע מרגישה לא כל כך טוב באופן כללי ועם כאב ראש. האם הריסוס הזה גרם לי לאיזשהו נזק וסיכון משמעותי? הרעלה? והאם הריסוס בחודשים האחרונים פגע בי באיזשהו אופן? עד כה לא התעמקתי במחשבה על זה כי כאמור הפחד שלי יותר חזק מכל מחשבה רציונלית אחרת, אבל עכשיו אני בחרדה גדולה(!) מזה שאני מרגישה לא טוב כתוצאה מהחומר ושמא גרמתי נזק לגוף שלי. בין אם זה ספציפית למקרה הזה ובאופן כללי בחודשים האחרונים. אשמח לשמוע את דעתך והצעות. תודה.

קודם לפני שמתחילים להשתמש בתכשיר קוראים את ההנחיות והאזהרות על התווית, ואז מתנהגים בהתאם. התכשירים הביתיים הינם ברמת סיכון נמוכה. אפשר לרסס (מהי כמות גדולה, מכל? שני מכלים?) בבית ולנהוג לפי ההנחיות. מומלץ מאוד לאוורר הבתים. חיים בבית לא מאוורר גם ללא ריסוס יוביל לכאבי ראש, גם בנוכחות מזגן. אולי כדאי לפנות לטיפול מקצועי, כולל בנושא ההדברה.

מנהל פורום בטיחות גהות ואיכות