עבודה במרתף

דיון מתוך פורום  בטיחות גהות ואיכות

01/06/2015 | 16:13 | מאת: הילה

שמחתי לגלות את הפורום, ואני מקווה כי תוכלי לענות לי. מזה שנה וחצי אני עובדת בקומת מרתף של מוסד קטן. ללא אוורור כלל. כ20 שעות בשבוע. חברה הסבה את תשומת ליבי לכך שלפי החוק חייבים לקבל אישור על עבודה במרתף, בעיקר בשל הימצאות ראדון. אני בלחץ נוראי, אני הרה! שם שמו את המשרד שלי, ולא חשבתי שיש בעיה! כמה זה מסוכן? מודה לך מראש..

1. לא אוטומטית כל מרתף מהווה בעיה. אם יש ראדון, אז הוא נוטה להצטבר במקומות נמוכים, לכן מרתפים עלולים להוות בעיה. 2. בלי אוורור? מזגן? יכול להיות שאין חלון אך המזגן מחליף האוויר. 3.אם אין מזגן ואין חלון, אז כדאי היה שיעשו בדיקה תלוי במבנה. ישן יש לבדוק אם הקרקע באזור עשיר בראדון - אם לא לא נדרש אם כן, מומלץ. אם בנין חדש יש בדיקה לראדון בטופס אכלוס ולא היה מקבל אישור ללא בדיקה תקינה. 4. בשלב זה של הריון אם בכלל, ראדון איננו בעיה לעובר אלא לך. פגיעת ראדון הנה במערכת הנשימה - בריאות. את נושמת וראדון לא עובר את הריאות לתוך הגו ולא עובר לעובר. 5. מספר השעות שלך במקום לא גבוה, כך שיכול להיות שלא נדרש. בכל מקרה הבדיקה לא יקרה ואורכת הרבה זמן בין מספר שבועות לחצי שנה! תנסי להסביר לבוסים שלך שאולי כדאי לבצע הבדיקה ולנסות למצוא לך מקום אחר לשבת, אם אין מזגן שמחליף האוויר במרתף.

מנהל פורום בטיחות גהות ואיכות