כסאות ושולחנות בבית הספר

דיון מתוך פורום  בטיחות גהות ואיכות

05/02/2005 | 14:50 | מאת: קרן

שלום.אני בת 15 ואצלי בבית הספר הכסאות והשולחנות שאנחנו יושבים עליהם נמוכים וגם אין מקום להכניס רגליים מתחת לשולחן כי השולחן נמוך וקרוב לגובה הכסא. ועד הכיתה כבר פנה להנהלה והתלונן ואין תשובה. אבל אני מחפשת נוהל תקן כדי להראות להנהלה ואולי אז ישתכנעו להחליף לנו את הכסאות והשולחנות.בבקשה תעזרו לנו תנו לי תשובה מה עושים.

05/02/2005 | 15:32 | מאת: קרן

שלום שוב.בדרך לבית הספר אני צריכה לעבור במעבר חצייה שני כבישים והרמזור השני האור הירוק להולכי רגל קצר מדיי ולא מספיקים לעבור. ההורים שלי כבר פנו למוקד העירוני כמה פעמים ועדיין לא נעשה כלום. אל מי לפנות?

קרן שלום אני עונה על כל שאלה בנפרד מאחר שכל אחת חשובה ועומדת בפני עצמה. בנושא זה הייתי ממליצה לך לפנות לעופר טל-שחר, הקב"ט הארצי של משרד החינוך שנושא הבטיחות בדרכים הנו באחריותו. תוכלי לפנות אליו דרך אתר משרד החינוך, שם תכנסי לאגף לבטחון, בטיחות ושעת חרום. שם קיים פורום קב"טים - כתבו לנו - ותוכלי להפנות אליו או לפורום כולו את השאלה. http://cms.education.gov.il/educationcms/units/bitachon/hodaotveidkunim/chadshot.htm בברכה דר' ורד קויפמן

05/02/2005 | 18:33 | מאת: קרן

לד"ר ורד אני מודה לך מאוד מאוד אספר להורי הכל.

קרן שלום תודה לך על שאלתך. מחיפוש שביצעתי בחוזר מנכ"ל של משרד החינוך לא מצאתי התיחסות לגובה ולגודל הכסאות והשולחנות. התיחסות היחידה הנה לכך שהם יהיו שלמים ובטיחותיים. כמובן שאין בזה די מאחר שחלק מהבטיחות הנו גם הבריאות ונוחות של התלמידים. לכן, המלצותי לך הנן: 1. לפנות למפקח בית הספר - הנושא באחריותו, ולהפנות את תשומת ליבו לכך שהכסאות והשולחנות לא מתאימים לנערות ולנערים בוגרים. 2. לפנות למועצת התלמידים בבית הספר ולהפנות את תשומת ליבם לנושא ולבקש את טיפולם. 3. לפנות לקב"ט בית הספר שחלק מתפקידו הנו גם הבטיחות והגהות (בריאות) של התלמידים שיבדוק את הבעיה ויטפל בה. 4. כפי שאני מבינה ההורים שלך אכפתיים ומעורבים בעשיה, אז הם גם כן יכולים לפנות למשרד החינוך ולרשות בה נמצא בית הספר ולהפנות את תשומת הלב לבעיה. יתכנו עוד מספר דרכים אפשריות. אך אלה הדרכים הזמינות ביותר שכדאי לבדוק אותן לפני דרכים מורכבות יותר. מקווה שהתשובה תעזור לך. כמובן שאת מוזמנת לפנות בכל שאלה ונשמח לעזור דר' ורד קויפמן.

06/02/2005 | 12:31 | מאת: אוריאל שמואלי

ימים אלה אני חולה בביתי, עם שובי לעבודה אעביר אליכם את התקן ע"פ גילאים ושיכבות לימוד. בברכה אוריאל

מנהל פורום בטיחות גהות ואיכות