טינר- דחוף

דיון מתוך פורום  בטיחות גהות ואיכות

22/03/2015 | 12:09 | מאת: מוטרדת

ד"ר קויפמן שלום, קיבלתי מיטה חדשה שנצבעה בצבע על בסיס טינר לצערי. כמה זמן לאחר הצביעה מתנדף הטינר ואין לו יותר שום השפעה בריאותית על הסובבים (גם כאלה בסיכון גבוה- כלומר ילדים, נשים בהריון וכו'...)? בינתיים קיבלתי המלצה להימנע מלישון במיטה ולאוורר את החדר היטב... בנוסף האם יש דרך ליצור איתך קשר באופן אישי להתייעצות? תודה

טינר מהווה בסיס להרבה מאוד תהליכי צביעה, כי בו ניתן להמיס את חומרי הצבע, ולכן לא ניתן להמנע ממנו. היתרון של החומר שהוא מאוד נדיף, ולכן כאשר הצבע מתיבש החומר מתנדף. בגלל שהחלק מהטינר נלכד בשכבת הצבע, לוקח לו זמן לצאת ולהתנדף, ולכן יש ריח מספר ימים. אך, הריכוז הולך ופוחת. האף שלנו רגיש לנוכחות כמויות אפסיות של החומר למרות שכבר אין בו שום בעיה. חשיפה מזדמנת לחומר לא אמורה לפגוע. בכל מקרה מומלץ להמשיך ולאוורר החדר עד שלא יהיה ריח, כי עלול לגרום לכאבי ראש ולישנוניות.

מנהל פורום בטיחות גהות ואיכות