נייר אפיה אקולוגי

דיון מתוך פורום  בטיחות גהות ואיכות

30/01/2015 | 13:43 | מאת: סם

שלום רב, אני מחפשת תחליפים בריאים לתבנית אפיה מזכוכית. בעקבות מידע שקיבלתי בפורום כי תבנית אלומיניום משחררת חומר למזון בעת האפייה ברצוני לברר האם כיסוי התבנית בנייר אפייה לחצוץ בין האוכל מומלץ? האם נייר אפייה עשוי אף הוא לשיחרר כימיקלים ע"פ הרכבו? מה לגבי נייר אפיה אקולוגי? תודה מראש

אפיה בתבנית זכוכית הנה טובה מאוד, ואפשר להמשיך ולאפות בה. שימוש בניר אפיה בתבנית אלומיניום בהחלט עוזר למניעה של מעבר אלומיניום לתוך האוכל. לגבי ניר אפיה, אין הבדל בין אקולוגי לרגיל, שניהם ניר שעבר טיפול כך שיהיה עמיד לחום וימנע הדבקות. שניהם ניר שאחר השימוש תזרקי לאשפה והם יעברו פירוק בטבע.

31/01/2015 | 22:07 | מאת: ליאור

עד כמה שאני יודע נייר אפייה מצופה בtpfe "טפלון. אין זליגה של החומר אל האוכל?

לא, אין ניר אפיה מצופה בטפלון. ולכן, אין בעיה של כניסתו לאוכל. בכל מקרה טמפרטורת אפיה נמוכה מדי בשביל להוביל לפרוק של הטפלון וגם לא חודר לאוכל. יש סוגים של ניר אפיה המצופים בסיליקון, אך הם הרבה יותר יקרים ולא ראיתי כאלה בחנויות הרגילות. ניר אפיה רגיל הוא רק ניר.

10/02/2015 | 17:55 | מאת: סם

תודה על תשובתך. רציתי לשאול האם קיים סיכון בנייר אפייה עקב טיפולים שעבר - הלבנה בכלור, ציפוי בשעווה וכיוצא באלה. האם יכול לשחרר חומרים למזון?

1. ניר אפיה איננו מצופה בשעווה. ניר "שעווה" הוא נייר המשמש לאריזה של מוצרים וחפצים להגנה עליהם מכניסה של מים/שמן, ולא בחימום! 2. ניר אפיה לא עובר טיפול בכלור, ולכן אין בעיה של כלורינציה. אין בעיה של שחרור חומרים מסוכנים מהניר למזון.

מנהל פורום בטיחות גהות ואיכות