בטיחות שתיה מברזיה

דיון מתוך פורום  בטיחות גהות ואיכות

26/01/2015 | 20:19 | מאת: ליאור

כששיחקתי טניס עם שני רופאים שאלתי אותם אם נראה להם שאם אשתה מהברזיה הציבורית ליד יש מצב שאחטוף איזה פתוגן (מבני אדם, כלבים וכדומה) אחד התווכח שכן ואחד אמר שלא... ואני רואה לתומי שהמים יוצאים חדשים לבקרים ומדוע שיווצר זיהום במים זורמים. מהי התשובה?

גם זה צודק וגם זה. מים זורמים בכיוון אחד, כך שאם המים נקיים, אז מה שיוצא מהברז הם מים נקיים ואפשר לשתות אותם בבריאות. זאת בהנחה שהברזיה רשמית וזורמים בה מים לשתיה ולא טפטפות או מתקנים דומים שלפעמים זורמים בהם מים להשקיה שלא מתאימים לשתיה. מצד שני יש את הברז וסביבתו שלא ממש הגייני ושם יכולים להיות זהומים שיבוא במגע עם הפה או עם הידיים וכך תחשף לגורמים מזהמים. אם הגורם יתממש או לאו תלוי כמובן בכמותו וברגישות החיסונית שלך.

מנהל פורום בטיחות גהות ואיכות