ציפוי אפוקסי

דיון מתוך פורום  בטיחות גהות ואיכות

26/01/2015 | 20:15 | מאת: ליאור

לכלי נשיפה, גימור איפוקסי או ע"ב פוליאוריטני, שבא במגע עם השפתיים והנשימה (לאחר פולימריזציה מלאה והתקשות, כולל הגנת uv האם יש עניין של זהירות מונעת? ובמקרה בו מעורבין פיגמנטים בגימור? משוכנעני שחלקם רעילים לכשעצמם (מתכות ופיגמנטים ממינרליים טבעיים) המעורבים בכמות קטנה בציפוי (נניח ביספנול a וb בתודה

הפולימר המוגמר בדרך כלל יציב יותר ולא מהווה בעיה בריאותית משמעותית מאחר שמדובר בסוג של פלסטיק שיכנס למערכת העיכול ויצא החוצה. פולאוריטן עשוי להתפרק בסביבה החומצית בקיבה, אך מדובר בכמויות אפסיות שאין להן השפעה בריאותית חריגה. לגבי פיגמנטי צבע מתכתיים, הם לא בהכרח יוצאים החוצה, אלא נספגים בגוף. וכאן גם כמויות קטנות בעיתיות של מתכות מסוכנות, כי הם מצטברים בגוף. ביספנול A לא קשור, כי לא נמצא בחומרים שהצגת. בנוסף, מחקרים מבוקרים מראים שאין בעיה בחשיפה לביספנול A בכמויות קטנטנות.

מנהל פורום בטיחות גהות ואיכות