לד"ר ורד קויפמן שלום רב שאלה אחת

דיון מתוך פורום  בטיחות גהות ואיכות

21/01/2015 | 19:59 | מאת: אלעד - שאלה דחופה עזרה

שאלה אחת יש לי אלייך לגבי ערבוב חומרי ניקוי אני גר בדירה אם אחותי והיא באה לנקות את האסלה והמקלחת אם אקונומיקה ומה שקרה בטעות היא עירבבה אם זה עוד חומר עשתה עירבוב של חומרי ניקוי והאסלה שינתה את הצבע שלה לצהוב או רבע או חצי אסלה בגלל עירבוב 2 חומרים אקונומיקה ועוד משו או 2 חומרים שאני לא יודע מה שמם ניסיתי להוריד את זה אם סבון נוזלי יום לאחר מכן ונייר אם מים ולא ירד והצבע נשאר צהוב ,צהוב בהיר כזה על חצי אסלה כתוצאה מהערבוב האם נשאר שם חומר עוד וזה מסוכן לשאיפה כוויה ולבריאות או כל שימוש אחר ולעשות שם צרכים ? , האם צריך לאוורר את המקום כמה ימים ורק אז מותר לשבת שם? או להחליף אסלה? אמרו לי להשתמש במי אש להוריד את הצבע ככה אבל אמא שלי לא מסכימה וטוענת שזה לא מסוכן למרות שלא ראתה בדיוק באיזה חומרי ניקוי אחותי השתמשה ועירבבה והיא לא מסכימה להכניס את זה לבית חייב עזרה בתודה גדולה אלעד... אם אינך יודעת תוכלי להפנות אותי למישו שיודע זה דחוף כי כבר שהיתי במקום מספר פעמים למרות שלא מאמין שלא תדעי... ישר כח אשמח לתשובה מדויקת וודאית אם צריך את שמות החומרים אני יקווה להשיג בתודה מקרב לב אלעד

קודם כל אפשר להרגע. אין בעיה אפשר להשתמש באסלה חופשי. אולי לא אסטטי, אך לא מסוכן. הניקוי גרם לשינוי צבע האסלה. כנראה היא לא חדשה וחלקה, אז חומר נתפס שם. יכול להיות שעם הזמן לאט לאט הצבע יחזור. אך לא בטוח. אפשר לנסות להוריד עם מוצרים כמו 00 המכילים חומצה מלחית. אך צריך לעשות זאת בזהירות רבה, כפפות ומשקפיים. אם מתיז על הגוף לשטוף 10 דקות עם מים זורמים.

מנהל פורום בטיחות גהות ואיכות