חומרי חיטוי

דיון מתוך פורום  בטיחות גהות ואיכות

20/01/2015 | 18:43 | מאת: רונה

על אריזת חומרי ניקוי וחיטוי לשירותים וכו', כתוב משמיד 99.99% מהחיידקים. איזה חיידקים (או ליתר דיוק חיידק בודד) לא משמידים חומרי הניקוי שכך כתוב עליהם? מיהו/מהו החיידק שלא ניתן להשמידו?

לתשובה מלאה נדרש שם חומר החיטוי והריכוז שלו. הצהרה בעיתית, חומרי חיטוי משמידים חיידקים, אך להגיד שמגיעים לרמת השמדה גבוהה כל כך טוב לצורך שיווקי. אין חיידק אחד בודד שאותו לא משמידים, הטיפול הוא כללי, אין שום חומר חיטוי שבתנאים לא מבוקרים כמו ניקוי ביתי אפשר להבטיח שכל החיידקים שנמצאים במקום הושמדו. תמיד יהיו כאלה שלא הושפעו מהחומר, או כאלה שמיד עם סיום הניקוי כבר חזרו לשם.

24/01/2015 | 17:27 | מאת: רונה

האם תשובתך נכונה גם לגבי אקונומיקה או ג'ל אקונומיקה שזה אקונומיקה סמיכה? תודה.

כן, לא משנה סוג האקונומיקה.

מנהל פורום בטיחות גהות ואיכות