הדברה

דיון מתוך פורום  בטיחות גהות ואיכות

20/01/2015 | 14:33 | מאת: ציפי

שלום רב, לפני כשנה עשיתי שימוש בטופג'ל - חומר להדברת נמלים שמניחים בכמויות קטנות, מעין נקודות קטנות, והוא מבוסס על פיפרוניל 0.01%.באחד המוקדים, באיזור הריצפה הצמוד לקיר, הנחתי את החומר (כאמורר לפני שנה) ואתמול הנחתי שם תבנית אפיה. האם יש בעיה אחרי שטיפה במים. אני שואלת זאת כי הבנתי שהחומר אמרו להיות פעיל לתקופה ארוכה. תדוה

20/01/2015 | 15:07 | מאת: ציפי

כנ"ל לגבי משטח השיש עליו הנחתיאח"כ את התבנית. האם די להנקות סמרטוט רטוב? תודה

לאחר שנה יש להניח שניקית מספר פעמים את השיש. כבר לאחר הניקוי הראשון, עם מטלית לחה, לא נשאר שום דבר על השיש מהכמות הקטנטנה שהיתה שם. לכן, אין בעיה לא עם התבנית ולא עם השיש. החומר מתפרק לאט הכוונה מספר ימים, לא שנה.

21/01/2015 | 19:23 | מאת: ציפי

תודה על תשובתך. החומר מוקם לא על השיש כי אם על הריצפה בפינה שלא תמיד אני מצליחה להגיע לנקות אותה בשל מיקומה הייחודי. עם זאת, מיקמתי שם את התבנית וממה זכור לי לגבי אותו ג'ל הוא שכתבו שההדברה הזו עמידה לפרק זמן של כשנה. חשוב לי לוודא כי במידה שנשאר מהחומר, השטיפה של התבנית במים מסירה אותו מהתבנית. אודה שוב על תשובתך.

22/01/2015 | 00:20 | מאת: ציפי

לאחר שהרמתי את התבנית מהריצפה החתי אותה על השיש ושטפתי במים.

תודה על שאלת ההמשך, כי באמת זו נקודה שלא נסגרה בתשובתי. החומר מתפרק כמו שאמרתי לאחר מספר ימים. אך, לאחר שהנמלים מתו, היצרנים נותנים סוג של אחריות למשך כשנה שלא יחזרו, לא מעבר לזה. לפעמים הן לא חוזרות שנים. אך, אם חוזרות אחרי שנה זה סביר. הדבר מתיחס לתנועה של חרקים ומזיקים בטבע. פעם שהורחקו, לוקח שנה-שנתיים שיחזרו. אז, חומר אין כבר מזמן, ואין בעיה עם השיש/הרצפה ועם התבנית מבחינת ג'ל ההדברה.

23/01/2015 | 11:45 | מאת: ציפי

מנהל פורום בטיחות גהות ואיכות