משטחי עץ

דיון מתוך פורום  בטיחות גהות ואיכות

07/01/2015 | 14:04 | מאת: ליאור

אולי ייראה כאילו באתי להתנחל כאן אבל אלו באמת דברים שאני עושה ונעשה ער אליהם... ולא מבטיח שזו אינה שאלה אחרונה :-) אז, לגבי משטחי עץ, אני יודע שבחו"ל יש כל מיני סוגי סימונים כמו HT לטיפול בחום או HB לטיפול בMethyl Bromide, סימון של האיחוד האירופי וכד'. בניתי בעבר ורוצה לבנות כעת רהיטים ממשטחי עץ סטנדרטיים שנמצאים בישראל. לא ראיתי שרשום משהו עליהם, האם יש איזה תקן לטיפול בהם שנאכף והאם בטוח להשתמש בהם לצורך זה? תודה

אין בעיה של התנחלויות בפורום זה, אז תרגיש בנוח לשאול שאלות לפי שמתאים לך, ונשתדל לענות כמיטב ידיעותינו, ואם לא ענינו אפשר לשאול שוב עד לקבלת תשובה מספקת. לשאלתך לגבי משטחי עץ, הסימונים על משטחים מיועדים רק למשטחים ליצוא/יבוא, לא לשימוש מקומי. החשש בעולם ממעבר של מזיקים ממדינה למדינה. משטחי עץ בלתי מטופלים היו גורם משמעותי בהעברת מזיקים. לכן, באמנות בינלאומיות להבטחת סחר ומעבר גבולות חופשי בכל רחבי העולם הגיעו להסכמות לגבי חיטוי של המשטחים כך שיובטח שזיהומים לא יעברו. כאשר מדובר בשימוש מקומי, אין בעיה כזו, ולכן אין דרישה ואין סימון. אך אם אתה רוצה שהרהיטים יהיו ליצוא תצטרך לבצע חיטוי מתאים ולקבל האישורים המתאימים.

07/01/2015 | 22:57 | מאת: ליאור

מנהל פורום בטיחות גהות ואיכות