מסיכת הגנה מפני וירוסים\חיידקים

דיון מתוך פורום  בטיחות גהות ואיכות

28/12/2014 | 02:54 | מאת: ליאור

1. האם מסיכות ההגנה הסטנדרטיות , הפשוטות שיש בבתי חולים וכדומה מגנים על המטופל או שהם פשוט מונעים ממנו (או מהאחות) לעשות אצפ'י ולפזר את כל הבלאגנים שלובחדר? 2. אם הם אכן מגינות, אז בפני מה? חיידקים בלבד? וירוסים? הגנה חלקית? 3. מסיכות בעלות תקן N9 (כמו שיש לי בבית - מסיכת האב"כ הצבאית או המסיכה לכימיקלים כשאני מערבב חומרים איפוקסיים וכד של M3 וכד') מגינות בפני וירוסים או שמסנן הפחמן גדול יותר מהקוטר שלהם?

28/12/2014 | 02:55 | מאת: ליאור

והאם בכלל ישנה מסיכה שמגינה מפני וירוסים? ואיזה תקן צריך להיות לה?

המסכות הפשוטות ואלה שהגדרת, מסכות לחלקיקים עוזרות כנגד חלקיקים. וירוסים הם חלקיקים. אך, תלוי בגודל הוירוס ובגודל הסינון של המסכה. אם הסינון מתאים לגודל הוירוס, החיידק החלקיק יסונן אחרת לא. פילטרים של אב"כ מיועדות ללכידה של אדי חומרים מסוכנים. יש כאלה שהן דואליות גם חלקיקים וגם אדי חומרים. שוב, לפי סוג החומר וכמותו וכן לפי גודל החלקיקים וריכוזם.אין כללי אצבע, אלא כל דבר נבדק לגופו וההגדרות בהתאם. לא נדרשת הגדרה שונה לוירוסים מאותה הסיבה.

07/01/2015 | 13:41 | מאת: ליאור

יכולה לסנן וירוסים? ואם כן, עד איזה גודל? במיקרומטרים אני מניח.

מאחר שהמסכה יש לה יכולת מסויימת לסינון חלקיקים (ב באב"כ), ווירוסים הנם חלקיקים, אז היא תסנן אותם בתנאי שהם גדולים יותר מגודל חורי הפילטר. אם הם קטנים יותר, הם יעברו. ווירוסים יש קטנים ביותר, ודי קשה לוודא סינון מלא עם פילטרים סטנדרטיים. גודל של וירוסים הוא בדרך כלל חלקיקי מיקרון.

מנהל פורום בטיחות גהות ואיכות