חיטוי עיקור והגיינה

דיון מתוך פורום  בטיחות גהות ואיכות

25/12/2014 | 21:15 | מאת: ליאור

1. האם הרתחה למספר דקות (וכמה?) משמידה את כל החיידקים, הנבגים, הוירוסים והפריונים? במיוחד אני רוצה לדעת אם כל הוירוסים מושמדים בהרתחה. הרי ישנם הרבה חיידקים ווירוסים טרמופיליים. אילו פתוגניים לא מושמדים בצורה זו שעלינו לחשוש מהם? 2. חיטוי בגל אלכוהול - אותה השאלה. האם זה מספיק כדי לפרק ממברנה של רוב הוירוסים ווירוס השפעת בפרט. 3. נתרן תת כלורי ביתי - עוצמתי יותר מהרתחה? 4. שטיפת ידיים בסבון לעומת חיטוי בגל אחכוהול. אני מניח ששטיםה יסודית טובה יותר עקב סילוק פיזי של פתוגניים. האם זה נכון? ואילו חסרונות יש בכל לעומת גל? והאם שטיפה בסבון והסרה פיזית יעילה גם למשטחי פלסטיק למשל? האם אחרי הסרה פיזית יישאר שם משהו? תודה רבה ליאור הבונה חלילים

28/12/2014 | 02:48 | מאת: ליאור

מידת האפקטיביות של חומצת מלח בריכוז 30% לעומת כל מה שהזכרתי. מהי? (בהסרה לאחר כמה שניות)

חס וחלילה!!!!

שלום ליאור בונה החלילים. שמחה שחזרת. הרתחה רגילה משמידה הרבה חיידקים אך לא הכל. סטריליזציה בחימום דורשת טמפרטורה גבוהה יותר, ןלחץ. זמן התהליך הנבדק לכל זיהום. אין כללי אצבע. לגבי וירוסים ופריונים ממש לא תהליכי הרתחה. חיטוי באלכוהול אפקטיבי מעל 60% של אלכוהול. ריכוזים נמוכים מבצעים השמדה חלקית בלבד. נתרן תת-כלורי ביתי עובד על חלק מהזיהומים לא על כולם. הוא יעיל יותר מהרתחה ביתית, אך לא ניתן להשתמש בו על כל דבר. מיים וסבון טובים וגם אלכוהול. מאחר שבג'ל משתמשים בצמצום והביתי בריכוז אלכוהול נמוך יחסית האפקטיביות של מים וסבון טובה יותר. לא כל כך ברור מטרת השאלות. בחלק מההנחיות יש אי דיוקים וחלקם לא ישימים לבתים ולחומרים בבית. אין דבר כזה סטרילי בבית. סביבת הקיום מלאה במיליארדי מיליארדים של מיקרואורגניזמים, כך הגוף שלנו וכך גם התוצר לאחר הרתחה ביתית. ניקיון חלקי הורדת זיהום, אך לא סטריליות.

מנהל פורום בטיחות גהות ואיכות