נצרת

דיון מתוך פורום  בטיחות גהות ואיכות

19/12/2014 | 07:02 | מאת: סבאח חטיב

שלום, חדר העבודה שלי נמצא בצמוד לארונות החשמל של כל הקומה, כך שאני יושבת במרחק של כחצי מטר מהארונות במשך כ 7 שעות ביום. נא להסביר לי את משמעות הקרינה הנפלטת מארונות החשמל, השפעתה, רמת הסיכון והנזק הבריאותי. תודה.

ארוונות קומתיים הם משניים ובדרך כלל השדות האלקטרומגנטיים שלהם קטנים יחסית. מקום עבודה (מפעל? משרד?) באותו החדר או בחדרים נפרדים? המעסיק יכול לבצע מדידות ולראות מהו עוצמת השדה מארונות המשנה. ההגדרה הנה של עוצמה של 4 מיליגאוס, וזאת מטעמי זהירות בלבד, כי לדוגמא לעובדי חשמל מוגדר רמת חשיפה של 1000 מיליגאוס. שדות חשמליים דועכים כפונקציה של 1 חלקי המרחק בריבוע כך, שאם אתה יושב במרחק מהארון עוצמת השדה שלו דועכת בצורה משמעותית, והמרחק שלך ממנו סביר לגמרי. בעיקרון, אין הוכחה ששדות חשמליים גורמים לבעיות מיוחדות באנשים בוגרים, אך מתוך זהירות מונעת מגדירים הערכים. ולידיעה כללית, אנחנו חיים על שדה אלקטרומגנטי אדיר וחזק והוא כדור הארץ, ללא השדות האלקטרומגנטיים של כדור הארץ הבריאות שלנו נפגעת.

מנהל פורום בטיחות גהות ואיכות