קוטל יתושים

דיון מתוך פורום  בטיחות גהות ואיכות

02/08/2014 | 21:17 | מאת: ל

יש לי בבית קוטל יתושים עם נורת uv בתדר 360 -400. כתוב שהוא ידידותי לסביבה . האם הוא מסוכן לעור ולעיניים ? תודה.

כתוב ידידותי לסביבה, הכוונה הנה לדרך הפגיעה ביתושים ללא שימוש כחומרים כימיים, לא מתיחס לאנשים. טווח 360-400 הנו הטווח עם סיכון נמוך, אך עדיין זה UV וכן יכול לפעול כמו UV אבל חלש ביותר, כמו שמש כבר בשקיעה. פגיעה עלולה להיות אם מתקרבים מאוד אל המנורה - מרחק של 1-2 ס"מ ולהשאר שם זמן ארוך או להצמד עם העין ולפתוח את העין במשך זמן ארוך. שני התנאים שתוארו לא סבירים, כך שהמנורה בטוחה יחסית. יש לזכור שגם כל מנורות תאורה פולטות UV, אך אנחנו מרוחקים מהמנורה. גם במנורות רגיליות יש בעיה כאשר נצמד למנורה.

מנהל פורום בטיחות גהות ואיכות