רנטגן-קרינה

דיון מתוך פורום  בטיחות גהות ואיכות

31/07/2014 | 02:42 | מאת: גלית

שלום רב, רציתי לשאול ,האם סכנת קרינה קיימת רק בעת צילום הרנטגן או גם בעת השהייה מתחת למכשיר בעת שלא מתבצע צילום? ( לצורך העניין ,לאחר צילום שהייה של מס דקות על מנת לבדוק שהצילומים יצאו ברורים ,לפני קימה מהמיטה) תודה רבה

קרינת רנטגן הנה קרינה חזקה ביותר הנוצרת מחשמל. כאשר מתג המכשיר מופעל יש קרינה, כאשר סגור אין קרינה. בדיוק כמו בחשמל בבית. מפעילים מתג יש אור, מכבים מידית אין אור. לכן, חשיפה לקרינה קיימת אך ורק כאשר המכשיר פועל, ואין שום קרינה כאשר המכשיר כבוי.

מנהל פורום בטיחות גהות ואיכות