קומקום חשמלי

דיון מתוך פורום  בטיחות גהות ואיכות

25/05/2014 | 12:47 | מאת: אתי

לקומקום חשמלי חדש שהיה ברשותינו היה טעם לואי של פלסטיק. חשבנו שזה בגלל שהוא חדש והטעם יחלוף במהרה.לאחר כשלושה חודשים שטעם הלואי לא חלף זרקנו את הקומקום.האם הזמן הממושך שהוא היה ברשותינו עשוי לגרום לנזק בריאותי?

מסקנה לעתיד, לקנות קומקום שאין לו ריח וטעם של פלסטיק. האם החומרים של הקומקום מסוכנים לנו? לא יודעת ממה עשוי הקומקום האם נגרם נזק בריאותי? אין דרך לדעת. בהנחה שהחומר הפלסטי מהקומקום בעיתי לנו. בדרך כלל בחשיפה קצרה לחומרים בעיתיים והפסקה, הגוף מתגבר ומפנה החומרים החוצה. עדיין יכולים להיות אנשים רגישים שכן תגרם להם פגיעה. האם אפשר לבדוק ולזהות? לא רק אם חס וחלילה מתפתחת מחלה או רגישות אלרגית. גם במקרה זה ברוב המכריע של המקרים לא ניתן לשייך מחלה לחומר מהקומקום או החומר בתחנת הדלק או חומרים אחרים. יש חומרים שניתן לזהות השיוך, ברוב החומרים לא. אז, מאחר שברוב המקרים הנזק איננו מידי, אלא מצטבר ונובע מחשיפה להרבה חומרים במשך זמן ארוך. כדי להגן על עצמנו, ובמיוחד על הרגישים בינינו, יש לצמצם חשיפה למינימום האפשרי.

מנהל פורום בטיחות גהות ואיכות