מנגל פחמים או מדורה

דיון מתוך פורום  בטיחות גהות ואיכות

05/05/2014 | 21:13 | מאת: שושי

א.בעבר ענית על השאלה בנושא שמדי פעם לאכול גריל על האש,זה סביר,לא היה ברור לי אם הכוונה לבשר עצמו שלא בריא לאכול בצורה זו,או לעשן שריפת פחמים,שומן? ב. האם יש הבדל בין עשן שריפת קרשים במדורה,והאם אינה בריאה, לעומת עשן הגריל אם בכלל לא בריא? תודה רבה

ה"שחור" של הבשר שנשרף, בין על פחמים בין בגריל גז, הוא המסוכן, ומכיל חומרים מסרטנים, וכולם יודעים זאת, לא מחדשת דבר. לגבי העשן, כמו בכל שריפה, כאשר יש גזים של חומרים מסוכנים באוויר יש סכנה, לא חריג ולא שונה. אין הבדל בין שריפת קרש שבא מעץ לבין גחלים שמקורם בעברם מעצים.

06/05/2014 | 20:38 | מאת: שושי

התכוונתי שאלה השנייה :אם זה תלוי רק בשרוף של הבשר האם אפשר לאמר שגזים משריפת הבשר הוא המסוכן ,ולא שריפת הפחמים או עץ. כלומר עשן מדורה של שריפת עצים אינה מסוכנת לכשלעצמה? תודה

זה לגמרי לא מה שנאמר בתשובה הקודמת. אלו שני תהליכים נפרדים. אחד הפחמים ומה שנשרף מהם שבהחלט פולט גזים רעילים. צלית הבשר שגורמת לשריפה חלקית של הבשר. משתחררים מעט גזים כי רק מעט נשרף, וזה גזים בדיוק כמו בכל שריפה אחרת. הבעיה היא שה"פחם" שנשרף מהבשר נשאר על הבשר ואוכלים אותו. "הפחם" הזה מכיל חומרים מסרטנים.

07/05/2014 | 09:15 | מאת: שושי

אז גריל גז בהתאמה לתשובתך יותר טוב מפחמים,נכון? לגבי מדורה שאינה קשורה לצליית אוכל אלא מדורת קרשים של ל"ג בעומר אם נשרוף רק עצים .(לא פלסטיק) האם יש בזה בעייתיות באופן כללי? תודה

בהחלט, שריפת גז הרבה יותר נקיה מאשר שריפת פחמים. כמובן ששריפה של עצים נקיה הרבה יותר מאשר שריפה של פלסטיקים. עדין יש שחרור של חומרים חונקים ורעילים אך מסוכנים פחות ובכמות הרבה יותר קטנה.

מנהל פורום בטיחות גהות ואיכות