עובש בתקרה כתוצאה מנזילה מלמעלה

דיון מתוך פורום  בטיחות גהות ואיכות

21/03/2014 | 13:50 | מאת: אבא מודאג

לפני חודש בערך התפוצץ צינור לשכנים מעלינו, מה שהוביל לנזילה בתקרה כמעט בכל חדר בבית. הפיצוץ תוקן לבסוף אבל לרטיבות לוקח זמן להתייבש, בחלקים מסויימים כבר יבש לגמרי ובחלקים מסויימים עדיין לא אבל בכל חדר אנחנו מקבלים כתמים של עובש מפוזרים על התקרה. החברה שמטפלת בנזילה למעלה אומרת שבינתיים עוד יש מים שמחלחלים ואין טעם לתקן את הנזק בדירה שלנו בינתיים, ייקח בערך חודש עד שהכל ייתיבש למעלה ורק אז אפשר להתחיל לטפל בנזק בתקרה. השאלה שלי היא מה עושים בינתיים. אני חושש בעיקר לעובש בחדר של הילדה: האם חשיפה לטווח של חודש-חודשיים יכול לגרום נזק? ביום החדר מאוורר אבל בלילה החלון פתוח רק מעט כדי שלא ייכנס קור. האם ניקוי של הטחב באמצעות אקונומיקה יכול לעזור? או שזה רק למראית עין. והאם הרטיבות עצמה שעוד לא התייבשה לגמרי מסוכנת גם. מה אפשר לעשות עד שיהיה אפשר באמת לטפל בזה? תודה מראש

כן, אין ברירה אלא להמתין שהרטיבות תתיבש לפני התיקון. אך, לא התיקון מעניין, אלא מניעה של הרטיבות ושל העובש. לנקות עם אקונומיקה ישחרר יותר חומרים לחדר כולל אקונומיקה ואלה פחות טובים לנשימה. אפשר לזרז היבוש על ידי הפעלה של תנור בחדר. להיות לחוצים, לא ממש נדרש. בעיקרון, אם אין לבני הבית תגובה אלרגית לעובש, אין בעיה. הרטיבות אינה טובה, אף היא, אך האביב כבר בפתח.

מנהל פורום בטיחות גהות ואיכות