בטיחות לייזר

דיון מתוך פורום  בטיחות גהות ואיכות

19/03/2014 | 11:46 | מאת: ששון

ראיתי שישנו רכב שמשתמש בטכנולוגיית לייזר על מנת לנסוע באופן עצמאי ללא נהג. סביר להניח שמדובר בלייזר דרגה 1. השאלה היא כזאת: כשמדובר ברכב יחיד שנמצא בכביש אז הלייזר בטוח עין דרגתו אחת. מה קורה כאשר יש לנו באותו כביש 10 מכוניות כאלה שמשדרות קרני לייזר. האם תקנות הבטיחות בלייזר לוקחות בחשבון שעכשיו יש 10 לייזרים דרגה 1 שמשוגרים בו זמנית. האם זה לא מעלה את הסיכון לרמה הגבוהה יותר מדרגה 1? אודה לתשובה מנומקת. תודה.

תודה לשאלתך המעניינת. הלייזר יכול להיות בדרגות שונות, אך מאחר שהוא סגור במתקן מיוחד, הוא יורד ברמת הסיכון עד לרמה הנמוכה ביותר, רמה 1. אם יש לייזר 1 או 1000 הסיכון הוא אותו הדבר, אין סיכון. למה הדבר דומה? למים, לדוגמא. מים ב 20 מעלות, מים ב 100 מעלות וקיטור. לא משנה כמה מים ב20 מעלות יהיו, לא תקבל כוויה במגע בעור ובעיניים (האיברים העיקריים בסכנה בחשיפה לא מבוקרת לקרינת לייזר בעוצמה גבוהה). ב - 100 מעלות תקבל כוויה בעור ובעיניים מים כקיטור במגע בעור ובעיניים סכנה משמעותית. אז, לייזר ברמה 1 דומה למים ב - 20 מעלות. גם אם יהיו הרבה בו זמנית על הכביש, לא נפגע מהם.

19/03/2014 | 15:45 | מאת: ששון

מנהל פורום בטיחות גהות ואיכות