פינוי בקבוק פלסטיק גדול של אלכוהול 70 אחוז שאינו נ

דיון מתוך פורום  בטיחות גהות ואיכות

10/03/2014 | 12:31 | מאת: שושי

נכנס למיכל פינוי תרופות בקופת חולים שהייתי בו. האם אפשר לשפוך את האלכוהול בשטח אדמה פתוח? תודה

חס וחלילה. 1. למה לפנות אלכוהול לפני שנגמר השימוש בו? זה לא מתקלקל. 2. לא שופכים חומרים מסוכנים על אדמה בשום מקום ובשום מקרה. כבר דברנו על זה בעבר. עברה פלילית. במקרה זה גם סכנה של שריפה לא מבוקרת בנוסף על זיהום קרקע. תרופות לא מערבבים עם נוזלים. תשאלי את הרוקח אם הם מקבלים חזרה הבקבוק עם האלכוהול בפנים. אולי יש סידור מתאים בבית המרקחת שלכם.

10/03/2014 | 20:44 | מאת: שושי

הסיבה לפינוי כי עמד שמש הרבה זמו וברכב בקיץ. אני חוששת שגם בבית המרקחת יקחו את זה יחד עם כל התרופות פגי תוקף ולא במיוחד. למהול עם מים יעזור? תודה.

לא למהול עם מים! להחזיר לבית מרקחת או לשאול אותם מה לעשות. מה הם יעשו עם זה הוא כבר באחריותם. הם מפנים תרופות וכל השאר לפי הנחיות משרד הבריאות והמשרד להגנת הסביבה.

מנהל פורום בטיחות גהות ואיכות