קומקום חשמלי מפלסטיק

דיון מתוך פורום  בטיחות גהות ואיכות

08/03/2014 | 13:30 | מאת: אתי

קראתי במוסף ממון של ידיעות אחרונות בסוף השבוע כתבת השוואה בין קומקומים חשמליים. בכתבה נכתב גם על חומרים מסוכנים במי קומקום. נכתב שם שלפני שנה הוצפה הארץ בקומקומים זולים במיוחד והרבה צרכנים התלוננו על טעם מוזר במים. זה נבע מעלות זולה שכללה מלאנים הנותנים נפח לפלסטיק ומורכבים מגיר ופלסטיק ממוחזר. זכור לי שלפני שנה גם אני רכשתי קומקום זול ושלמים היה טעם מוזר. חשבתי שזה אבן. לאחר זמן קצר זרקתי אותו. אם הטעם המוזר היה בגלל המלאנים האם עשויות להיות לזה השלכות בריאותיות?

ההרכב שאת מתארת קצת מוזר, אך זה לא משנה לצורך התשובה. הגוף שלנו בדרך כלל מסוגל להתמודד עם כמויות קטנות של רעלים וחומרים מסוכנים. אם היתה סכנה בריאותית משמעותית משרד הבריאות היה אוסר השימוש בקומקומים. מאחר שאין איסור, לא אמורה להיות פגיעה בריאותית, הגוף מסתדר.

מנהל פורום בטיחות גהות ואיכות