קרינה אלקטרומגנטית

דיון מתוך פורום  בטיחות גהות ואיכות

09/02/2014 | 17:15 | מאת: שירה

בחדר השינה שלנו יש בקיר אחד מתח של כבלים וחיבורים שונים של טלויזיה וממיר כולל שנאי מתח (מטענים). מעברו השני של הקיר מוצמדת מיטת תינוק שבני בן השנתיים ישן בה. האם לנתק את המכשירים בלילה זה מספיק או שעצם קיומם של השקעים ומתח הכבלים מהווים סכנה בפני עצמה ויש להוזיז לקיר אחר את המיטה?

קודם כל אין בעיה מוגדרת. יש המלצות של המשרד להגנת הסביבה לחדרי חשמל. תקשורת לא מיצרת שדות אלא רק חיבורי החשמל. אם החשמל לא פעיל אין שדה ואין שום השפעה. מספיק לכבות. מטענים חדשים לא יוצרים שדות, גם אם נטענים בקיר במהלך הלילה או בכל זמן.

10/02/2014 | 10:08 | מאת: שירה

"תקשורת לא מייצרת שדות" - הכוונה לכבלים העגולים של הכבלים, שהם לא מייצרים שגות גם כשהם מחוברים לקיר? "מטענים חדשים" - הכוונה למודרניים?

לא משנה הכבל, משנה אם זורם בו חשמל. אין חשמל אין שדה אלקטרומגנטי. כן, הכוונה למטענים חדשים המודרניים.

11/02/2014 | 18:48 | מאת: שירה

גם אותו עלי לנתק מהקיר כדי שלא יהיה שדה ? (מתנתק בסיבוב כזה) או שמספיק שלא רואים טלויזיה?

אין צורך לנתק אותו מהקיר. ולהדגיש שוב, גם אפשר להשאיר את הכל מחובר ועובד.

מנהל פורום בטיחות גהות ואיכות